Fantastični Nole u polufinalu Otvorenog Prvenstva Australije!


Fotografija: Getty Images

Po treći put u karijeri, Nole će igrati u polufinalu Otvorenog Prvenstva Australije!

U fantastičnom četvrtfinalu Australijen Opena, najbolji teniser sveta savladao je bez izgubljenog seta petog nosioca, Davida Ferera rezultatom 6:4, 7:6 (7:4), 6:1.

Kao što se i očekivalo, Novak i David odigrali su jedan izuzetno naporan i dramatičan meč u kojem nismo videli mnogo „lakih“ poena tokom dva časa i 44 minuta.

U to smo se uverili već u uvodnom gemu. Novak je propustio po tri brejk lopte u prva dva servis gema Španca, da bi u petom konačno oduzeo početni udarac Fereru i poveo sa 3:2. Pri rezultatu 5:4, Novak je servirao za set, spasio jednu brejk loptu i posle 58 minuta poveo sa 6:4.

I u drugom setu gemovi su trajali večnost i zahtevali su od tenisera da pruže svoj maksimum. Novak je odlično počeo, napravio brejk, a potom stigao do 2:0. Ferer je pojačao tempo i vratio brejk za 2:2. Koliko su gemovi dugo trajali svedoči podatak da se prvih šest (3:3) igralo čak 41 minuta. Sjajnu priliku da set privede kraju, Nole je imao u dvanaestom gemu kada je pri rezultatu 6:5 servirao za 2:0. Uspeo je Ferer da odmah načini ribrejk i izbori igranje taj-brejka.

Dramatičan početak, mini-brejk i 2:0 za španskog igrača. Sredinom taj-bejka Novak je vezao dva mini-brejka, a potom osvojio oba poena na svoj servis za 7:6 (7:4) posle 76 minuta.

Odličan početak Noleta u trećem setu. Za relativno kratko vreme prvi nosilac pravi brejk i stiče vođstvo od 3:0. Posle ovoga, Novak je bio nezaustavljiv. Za samo pola sata igre osvojio je i treći set, ubedljivim rezultatom 6:1.

„Znao sam da će ovo biti duga noć. U drugom setu sam imao problema, ali sam na vreme uspeo da se izborim sa tim i povedem sa 2:0. Kada igrate protiv takvog igrača i borca kakav je Ferer, morate da date svoj maksimum. Posle drugog seta osetio sam veliku psihološku snagu i bio sam agresivniji, što je donelo rezultat“, rekao je Nole posle meča.

Statistika meča: as poeni (3-2), duple servis greške (0-1), direktni poeni (35-18), neiznuđene greške (39-36).

Pobedom Novaka kompletirani su polufinalni parovi Australijen Opena. Prva četiri tenisera sveta plasirali su se među četiri najbolja u Melburnu.

Nole će u petak ud 09.30h po našem vremenu igrati protiv Britanca Endija Marija (4). Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal (2) i Rodžer Federer (3).

Đoković i Mari sastajali su se deset puta do sada, vodi Srbin 6-4. Poslednji duet pripao je Britancu u finalu turnira u Sinsinatiju prošle godine, kada je Novak bio prinuđen da meč preda zbog povrede.

Mari je u četvrtfinalu bio bolji od senzacije turnira, Japanca Keija Nišikorija rezultatom 3:0.

„Pokušaću da igram protiv Endija kao što sam to činio u finalu prošle godine ovde. Njegova namera je da konačno osvoji ovaj turnir i biće to sjajan meč.“

Zanimljivo je to da je Nole svaki put kada se plasirao u polufinale Melburna, titulu u ovom gradu i osvojio (2008. i 2011. godine).

Podeli post