Ljubičić zaustavio Novaka u osmini finala Indijen Velsa!


Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Masters turnira u Indijen Velsu i tako ponovi prošlogodišnji rezultat.

Drugi nosilac poražen je od Hrvata Ivana Ljubičića nakon jednog časa i 44 minuta igre rezultatom 0:2, po setovima 5:7, 3:6.

Već od prvog poena vodila se agresivna igra na užarenom tlu terena broj 2. Sjajni riterni omogućili su Novaku prvi brejk za vođstvo od 2:1. Posle maratonskog, osmog gema, Novak je izgubio prednost brejka. Već u narednom srpski teniser je propustio tri brejk šanse. Kazna je stigla u dvanaestom gemu kada Ljubičić pravi drugi brejk i stiče prednost u setovima nakon 7:5.

Prelomni trenutak meča bio je šesti gem drugog seta u kome hrvatski teniser pravi brejk. Tokom ovog perioda igre, Novak je pokazao dobru igru, ali kada je bilo najpotrebnije Ljubičić se izvlačio iz teških situacija sjajnim servisima (13 as poena, Novak 5) i bekhendima.

“Ovo je turnir na kojem se definitivno nisam osećao opušteno na terenu. Nije to do turnira već zato što sam mnogo iscrpljen. Pre Indijan Velsa sam igrao u Dejvis kupu, što me je emocionalno ispraznilo. Nisam zadovoljan svojim učešćem jer znam da sam mogao da igram bolje. Ali pod ovakvim okolnostima, ipak sam dogurao do 4. kola što mi je poprilično u redu“, rekao je Novak.

Tako je Ljubičić posle četiri godine i sedam susreta, došao do druge pobede nad našim teniserom.

Drugi Masters turnir u 2010. godini, „Sony Ericsson Open“ u Majamiju počinje u sredu, 24. marta, a Novak na istom brani finale.

Podeli post