Nole 1. nosilac u Torontu

Organizatori Rodžers kupa objavili su glavni žreb šestog po redu Masters turnira u sezoni.

Najbolji srpski teniser i trenutno drugoplasirani na svetskoj rang listi od 6. do 12. avgusta braniće titulu i 1000 ATP poena u Torontu (prošle godine turnir je održan u Montrealu).

Pre dvanaest meseci Nole je na putu do titule na Rodžers kupu redom ispraćao sa turnira sledeće tenisere: Davidenka, Čilića, Monfisa, Congu i Fiša (6:2, 3:6, 6:4 u finalu).

Nole je i ove godine postavljen za prvog nosioca u Torontu, tako da će biti slobodan u prvom kolu.

U drugom kolu rival srpskog tenisera biće 49.igrač sveta Bernard Tomić. Mladi Australijanac je na startu takmičenja bio bolji od kvalifikanta Mihaela Berera iz Nemačke rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.

Biće to njihov treći međusobni susret, prvi na betonu. Nole je slavio u četvrtfinalu Vimbldona 2011. i u drugom kolu Mastersa u Rimu 2012.godine.

Kei Nišikori (13) i Sem Kveri su potencijalni rivali Novaka u trećem kolu.

Na Novakovom putu u četvrtfinalu su Huan Martin del Potro (6), Žil Simon (9) i David Nalbandijan.

Plasman u polufinale Rodžers kupa pred našeg tenisera stavlja nekoga od sledećih tenisera: Žo-Vilfrid Conga (3), Janko Tipsarević (5), Marin Čilić (10), Florijan Majer (15)…

U drugoj polovini žreba nalaze se Endi Marej (2), Tomaš Berdih (4), Huan Monako (7), Džon Izner (8), Mardi Fiš (11), Filip Kolšrajber (12), Miloš Raonić (16)… tako da je Noletov susret sa nekim od njih nemoguć pre finala.

Rodžer Federer i Rafael Nadal otkazali su učešće.

Photo: Getty Images

Podeli post