Nole u osmini finala Sinsinatija

89 minuta bilo je potrebno Noletu da savlada Italijana Andreasa Sepija (27) rezultatom 7:6 (7:4), 6:2 i plasira se u treće kolo sedmog po redu Masters turnira u sezoni, „Western & Southern Open“-a u Sinsinatiju.

Bila je ovo 51. pobeda drugog tenisera sveta u 2012. godini.

Branilac finala i drugi nosilac nije bio na svom nivou tokom uvodnog meča u Sinsinatiju, u kojem je zbog netipičnih grešaka propustio veliki broj brejk šansi. I pored toga, bez značajnijih problema uspeo je izađe na kraj sa Sepijem i obezbedi prolaz u naredno kolo.

Nakon što je u prvom i šestom gemu prvog seta propustio tri brejk prilike, Novak pri vođstvu od 5:4 olako ispušta iz ruku tri set lopte na servis protivnika. Ipak, u taj-brejku je bio sigurniji od Sepija tako da je posle tačno 60 minuta igre došao do 7:6 (7:4).

Mnogo bolje izdanje srpskog tenisera u nastavku. Najpre je brejkom u trećem gemu „načeo“ rivala, a potom najavio rutinsko privođenje posla kraju u petom gemu iskoristivši novu brejk šansu.

„Nisam zadovoljan kako sam odigrao današnji meč. Za pobedu je bilo potrebno vratiti u teren samo jednu loptu više od rivala. Moraću da igram mnogo bolje ako želim visok plasman“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika meča: as poeni (6-3), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (21-15), neiznuđene greške (18-30).

U osmini finala Sinsinatija, Novak će u četvrtak igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka koji je rezultatom 6:3, 6:3 bio bolji od Florijana Majera iz Nemačke.

Davidenko je trenutno 50. igrač sveta, a dobio je samo dva od sedam odigranih duela protiv Novaka.

Poslednji put sastali se se pre nepunih godinu dana, u trećem kolu US Opena, kada je Nole trijumfovao bez izgubljenog seta.

Photo: Getty Images

Podeli post