Novak bolji od Kavčiča, sledi Devilder

Novak je zabeležio i drugu pobedu na drugom Gren Slem turniru u 2012. godini.

U drugom kolu Rolan Garosa, prvi nosilac je maksimalnim rezultatom, po setovima 6:0, 6:4, 6:4 savladao 99. igrača sveta iz Slovenije, Blaža Kavčiča.

Sva tri seta Novak je započeo svojim servisima. Na samom početku naš teniser osvojio je gem bez izgubljenog poena. I pored ideje da bude maksimalno agresivan, Kavčič sa ovakvim pristupom nije uspeo da parira Novaku, koji pravi brejk i otvara veliku seriju. Za samo 23 minuta igre najbolji teniser sveta poveo je sa sjajnih 6:0.

Prvi gem u duelu teniser iz Slovenije osvojio je u drugom gemu drugog seta. Čak je u narednom uspeo da iznenadi Novaka i oduzme mu servis za vođstvo od 2:1, potom i 3:1. Pri rezultatu 4:2 za Kavčiča, usledio je povratak Novaka u duel u vidu četiri gema u nizu, koji su mu posle 6:4 doneli prednost od 2:0.

Još samo jedan korak delio je Novaka od trećemg kola Rolan Garosa. Taj korak načinio je u poslednjem gemu seta, kada je šesti put u meču oduzeo servis rivalu.

Susret je trajao dva časa i 14 minuta.

Statistika meča: as poeni (5-0), duple servis greške (1-3), direktni poeni (41-17), neiznuđene greške (34-21), broj osvojenih poena (97-71).

„Jednostavno sam stao i dao mu mogućnost da se vrati u meč posle perfektnih prvih sedam gemova. Ali, to je tenis. Kavčič se dobro branio u drugom i trećem setu i nije grešio kao na startu meča“, rekao je Novak posle meča.

Nole je dodao da je zadovoljan trenutnom formom.

 „Sve funkioniše odlično, iz meča u meč osećam se sve bolje. Radio sam naporno na servisu u prethodne dve godine i mogu da budem srećan, jer sam taj segment igre doveo na visok nivo čak i na šljaci“, završio je Novak.

U trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske, Nole će u petak igrati protiv kvalifikanta iz Francuske, Nikolasa Devildera (286) koji je bio bolji od Nemca Majlka Berera (114) rezultatom 3:0.

Novak se nikada ranije nije sastajao sa Devilderom.

Photo: Getty Images

Podeli post