Pao i Hjuit, Nole u četvrtfinalu!

Drugi nosilac na Olimpijskom turniru u Londonu plasirao se među osam najboljih u konkurenciji singlova.

U osmini finala Nole je posle jednog časa i 56 minuta igre bio bolji od bivšeg broja jedan, Lejtona Hjuita rezultatom 4:6, 7:5, 6:1.

Meč je počeo servisom Novaka. Nakon što je poveo sa 1:0 u Londonu je počela da pada kiša, tako da je usledio prekid kako bi se iznad centralnog terena zatvorio krov. U nastavku susreta raspoloženi Hjuit je prvi iskoristio brejk priliku, poveo sa 5:4 i posle ubedljivog servis gema poveo u setovima sa 1:0 (6:4).

U drugom setu igrao se gem za gemom, a brejka nije bilo na vidiku. Sve do osmog gema. Tada Novak po prvi put u susretu stiže do brejka i prilike da u sledećem gemu donese izjednačenje u setovima. Hjuit to nije dozvolio, neposredno je anulirao brejk zaostatka i poravnao na 5:5. U dvanaestom gemu Novak na sjajan način koristi drugu brejk/set loptu i posle 7:5 meč uvodi u odlučujući set.

I treći set svojim servisom otvorio je srpski teniser. Vidno razigran, Novak u četvrtom gemu oduzima servis rivalu, a potom povećava vođstvo na 4:1. Australijanac je još više pao u nastavku, Novak stiže do novog brejka i laganog privođenja seta kraju – 6:1.

„Hjuit je u prvom delu meča bio bolji i koštalo me je puno dok nisam našao adekvatnu taktiku kojom sam promenio tok duela. Rekao bih da je on odigrao najbolji meč poslednjih godina. On ima mnogo više kvaliteta nego što pokazuje njegov trenutni plasman na ATP listi, svakako je igrač za prvih 20, pod uslovom da je zdrav što poslednjih godina nije bio slučaj“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (16-5), dvostruke servis greške (3-1), direktni poeni (37-24), neiznuđene greške (14-10), ukupan broj poena (87-76).

Nema pauze za Noleta. Već sutra je na programu meč četvrtfinala na 30. po redu Olimpijskim igrama. Protivnik drugog tenisera sveta biće Francuz Žo-Vilfrid Conga (5) koji je nadigrao Španca Felisijana Lopeza rezultatom 7:6, 6:4.

Branilac bronze iz Pekinga protiv Conge ima pozitivan učinak, 6 pobeda – 5 poraza.

Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je maraton pripao Novaku 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8:6), 6:1.

Photo: Reuters

Podeli post