Sjajni Nole deklasirao Rodika

Fantastičnom igrom u svom drugom meču na Olimpijskim igrama u Londonu Nole je posle 54 minuta provedenih na centralnom terenu eliminisao Amerikanca Endija Rodika (21) rezultatom 6:2, 6:1.

Četvrtom pobedom u devet susreta protiv bivšeg broja jedan Novak se plasirao u svoju drugu uzastopnu osminu finala na Olimpijadi.

Prvi set trajao je 28 minuta tokom kojih je Nole pokazao zašto je čitavih godinu dana bio na poziciji broj 1 svetske rang liste. Na neverovatan način srpski teniser je anulirao Rodikove servise i sa gotovo svake pozicije na terenu dolazio do direktnih poena. Posle dva brejka, u šestom i osmom gemu, Novak dolazi do osvajanja uvodnog seta rezultatom 6:2.

Visok nivo igre drugi nosilac nastavio je da pruža u drugom setu. Bez većih problema Novak je osvajao svoje servis gemove i sa nova dva brejka ekspresno stigao do 6:1 i najubedljivije pobede nad Amerikancem u karijeri.

„Bio je ovo savršen meč u svakom pogledu. Servirao sam dosta asova i imao mnogo lakih poena posle prve serve. Trudio sam se da vraćam lopte u teren i terao ga da igra. To je bila taktika koju sam želeo da primenim i uspeo sam u tome“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (14-5), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (34-12), neiznuđene greške (6-7), ukupan broj poena (53-30).

Lejton Hjuit je u susretu drugog kola bio bolji od 13. nosioca iz Hrvatske Marina Čilića 6:4, 7:5 i on će biti Noletov rival u trećem kolu Olimpijskog turnira u sredu oko 14.45h po našem.

Protiv trenutno 159. igrača sveta (a nekada prvog) Novak je odigrao šest duela uz učinak 5-1.

Photo: Reuters

Podeli post