BBC proglasio Noleta za sportsku ličnost godine van Velike Britanije!


Photo: BBC

Najbolji teniser Srbije i planete izabran je od strane BBC-a za sportsku ličnost godine na teritoriji van Velike Britanije.

Uz tri osvojena Gren Slema (Australijen Open, Vimbldon i US Open), Nole je svojoj trofejnoj zbirci dodao i sedam ATP titula (Dubai, Beograd i pet Masters trofeja).

41 uzastopnom pobedom na početku sezone, Novak se pobrinuo da ovo priznanje po šesti put pripadne nekom teniseru u poslednjih jedanaest godina.

Pridružio se listi velikana koji su u prošlosti poneli titulu najboljeg (od 1960.): Rod Lejver (1969.), Artur Eš (1975.), Bjorn Borg (1979.), Džimi Konors (1982.), Boris Beker (1985.), Andre Agasi (1992.), Goran Ivanišević (2001.), Rodžer Federer (2004., 2006.-07.), Rafael Nadal (2010.).

„Zahvaljujem se na ovoj prelepoj nagradi. Veoma sam počastvovan i privilegovan što sam se našao na listi velikih šampiona koji su dobili ovu nagradu u prošlosti. Kada se osvrnem na 2011., bila je to najbolja sezona u mojoj karijeri. Osvojio sam tri Gren Slema, i ko zna, sledeće godine, jedan od ciljeva biće mi da osvojim sva četiri“, rekao je Novak za BBC.

Nole je 4. jula na prestolu nasledio Rafaela Nadala i time prekinuo sedmogodišnju vladavinu Španca i Rodžera Federera na poziciji broj 1.

U trci za laskavu titulu Novak je pobedio fenomenalnog fudbalera Barselone Argentinca Lea Mesija i dvostrukog šampiona Formule 1 Sebastijana Fetela.

Podeli post