Laureus nagrada za najboljeg sportistu planete u Noletovim rukama!


Photo: AP

Nole je dobitnik najprestižnije sportske nagrade Laureus za 2011. godinu!

Na svečanoj ceremoniji dodele sportskog Oskara u Central holu u Londonu, najbolji teniser sveta, desetostruki šampion iz prošle godine i aktuelni vlasnik titule Australijen Opena, ubedljivo je trijumfovao u jakoj konkurenciji koju su pored Srbina činile i zvezde poput Lionela Mesija, Useina Bolta, Dirka Novickog i drugih.

„Hvala vam za ovu sjajnu nagradu.

Ne postoje reči kojima bih opisao kako se osećam večeras. Deliti isti prostor sa najvećim sportistima sveta, koje ću dozvoliti sebi da nazovem legendama sporta, je velika čast i privilegija.

Onda možete da zamislite koliko se počastvovano osećam u ovom trenutku dok držim nagradu za najboljeg svetskog sportistu godine. Ova nagrada mnogo znači meni, mom timu, mojoj porodici i mojim fanovima širom sveta.

Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim Laureus Fondaciji za odličan posao koji rade širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija mnogima od nas, jezik koji svi mi razumemo i volimo.

Nadam se da će moj primer poslati snažnu poruku deci širom sveta. Ja sam takođe bio klinac koji je odrastao u divnoj, ali zemlji u kojoj je bio rat i mladi nisu mogli da očekuju pomoć i teško su ostvarivali svoje snove. Klinac koji se usudio da sanja da postane najbolji sportista sveta. I evo sada stojim ispred vas večeras sa ovom posebnom i dragom nagradom i nadam se da se svako dete usuđuje da sanja i bira put koji sam ja izabrao. Sport je nešto što svako društvo treba da neguje i to je ono za šta se zalaže Laureus. Siguran sam da će se ova poruka preneti i da će sport ostati čiast kao što je danas.

Hvala vam što ste me uzeli u obzir za ovu nagradu, a za mene je čast što ću je poneti sa sobom kući večeras.“



Photo: Getty Images

Za sportiskinju godine od strane 47 sportskih legendi proglašena je atletičarka Vivijan čeriot.

Laureus nagrada se počev od 2000. godine dodeljuje za najveća sportska dostignuća u minuloj godini, koja je po spektakularnosti i ugledu pandan holivudskom Oskaru.

Podeli post