Novak otvorio teniske terene na Tari


Najbolji srpski teniser, Novak Đoković posetio je u petak Školu prijateljstva na Tari u kojoj boravi 200 dece – štićenika Naše Srbije i toj humanitarnoj organizaciji donirao milion dinara.

Novak je posetu iskoristio da svečano otvori i teniske terene Škole prijateljstva.

Drugi teniser sveta je istakao da zna da je većina dece u Školi prijateljstva iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji i da mu je jako drago što ima priliku da bude sa njima i da ih vidi radosne, zadovoljne i da mogu slobodno da se kreću.

“Važno je da decu vidimo da se smeju i uživaju, da dišu punim plućima u ovom predivnom centru. To je velika stvar a ovo nije samo moja individualna želja, već i želja cele Srbije i svih nas koji ovde stojimo“, rekao je Novak.



Otvarajući terene Đoković je rekao da će razmotriti mogućnost da za neke naredne pripreme izabere baš Taru.

“Prvom prilikom razmotriću mogućnost da se za neki od turnira na tvrdoj podlozi pripremam ovde na Tari. Tara je predivan nacionalni park, imao bih i sve uslove a čak i vas decu koja bi mi davala energiju“, dodao je Đoković.

Đoković je deci poklonio majice i fotografisao se s njima. Njegova porodica će birnuti i o 12 dece Naše Srbije, koja danas, u godini kada obeležava deset godina rada, brine o 1.500 mališana.

Konzul u čikagu Desko Nikitović koji je sa porodicom donator sredstava za izgradnju terena, koji će nositi ime Novaka Đokovića, rekao je da mu je zadovoljstvo što je njegova porodica omogućila da deca Naše Srbije dobiju terene.

“Naša porodica je srećna što je omogućila da se tereni izgrade, da deca Naše Srbije imaju uslove da treniraju i zavole tenis. Drago nam je što danas mogu da vide i Novaka Đokovića koji je primer da se uspeh može ostvari ako čovek radi dovoljno jako i teško“, kazao je Nikitović.

U jubilarnoj, desetoj Školi prijateljstva od 3. jula do 4. avgusta u tri segmenta boraviće 600 dece.



Fotografije: Beta

Podeli post