Sinsinati: Novak stao u četvrtfinalu


Novak Đoković nije uspeo da odbrani finale Masters turnira u Sinsinatiju. To će ga koštati 420 ATP poena na novoj rang listi, koja će biti objavljena u ponedeljak.

U četvrtfinalu ovogodišnjeg „Western & Southern Financial Group Masters“-a srpski teniser je poražen od devetog nosioca Endija Rodika (SAD) rezultatom 0:2, po setovima 4:6, 5:7.

Tokom čitavog susreta Novak nije uspeo da pronađe svoju igru, a greške su se nizale jedna za drugom. Rodik je to znao da iskoristi i zahvaljujući svojim prepoznatljivim servisima nije imao većih problema protiv drugog nosioca.

Meč je trajao jedan čas i 23 minuta na centralnom terenu, a igrao se pod teškim vremenskim uslovima koje je prouzrokovala visoka temperatura u Sinsinatiju.

U prvom setu Novak je pretrpeo brejk u petom gemu. To je bilo i više nego dovoljno za Rodika da posle 35 minuta povede sa 1:0 nakon 6:4.

Agonija se nastavila u drugom setu. Rodik oduzima servis Novaku u trećem gemu. U desetom gemu pri rezultatu 5:4 Rodik je servirao za pobedu, no tada Đoković dolazi do prvih brejk lopti, koristi drugu i poravnava rezultat na 5:5. U sledećem gemu usledio je hladan tuš. Amerikanac bez izgubljenog poena pravi brejk i dolazi do nove prilike za okončanje meča, koju ne ispušta iz ruku.

„Odigrao sam užasan meč. Nisam pružio otpor Rodiku kakav se očekivao. Rezultat je bolji u odnosu na moju igru. Grešio sam puno sa forhendom, koji mi je inače najjača strana. Kad god bi dobijao priliku za siguran poen, ja to nisam uspevao da realizujem“, rekao je Novak nakon meča.

Bila je ovo peta Rodikova pobeda u sedam susreta sa Đokovićem.

Pred Novakom je devet dana pauze. U ponedeljak, 30. avgusta startuje poslednji Grend Slem turnir u 2010. godini – Otvoreno prvenstvo SAD, US Open.

Novak u Njujorku brani polufinale, gde je 2009. godine poražen od Rodžera Federera rezultatom 6:7 (3:7), 5:7, 5:7.

Podeli post