Kakva igra Novaka u polufinalu Australijen Opena!

Svega jedan čas i 23 minuta igre bilo je potrebno prvom teniseru sveta da dođe do trijumfa nad Lukom Pujom (Francuska, 28) rezultatom 6:0, 6:2, 6:2 i plasira se u svoje sedmo finale na prvom gren slemu u sezoni.

Novak je tokom prvog seta fantastično servirao i vraćao servis protivnika. Tokom 23 minuta je načinio samo jednu neiznuđenu grešku i sa maksimalnih 6:0 otišao na prvu pauzu.

Drugi set trajao je nešto duže. Novak je ponovo bio na visini zadatka na početni udarac rivala i sa dva brejka došao do 6:2. Koliko je bio superioran na terenu govori podatak da je Srbin i u ovom periodu igre imao samo jednu grešku.

Puj je bio nemoćan na terenu i u trećem setu. Sa dva brejka, u četvrtom i poslednjem gemu, Novak je „dokrajčio“ rivala i došao do najsigurnije pobede u Melburnu.

„Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih mečeva na ovom terenu. Sve je funkcionisalo na način na koji sam zamislio pre meča“, rekao je Đoković.

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (24-18), neiznuđene greške (5-27), broj osvojenih poena (83-44).

U borbi za svoju sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije Novak će u nedelju od 09:30h (po srednjeevropskom vremenu) igrati protiv Španca Rafaela Nadala (2). Nadal je u polufinalu bio prejak za Stefanosa Cicipasa iz Grčke (6:2, 6:4, 6:0).

Novak i Nadal sastajali su se 52 puta do sada uz blagu prednost srpskog tenisera, 27-25. Njihov poslednji duel pripao je Novaku u maratonskom polufinalu prošlogodišnjeg Vimbldona (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8).

O velikom rivalu i nedeljnom finalu, Novak je rekao: „Ovo su mečevi za koje se živi. Finala Slemova, igranje protiv najvećih rivala na njihovom vrhuncu. Šta još mogu da poželim? Ulog je zaista veliki. Pisanje istorije ovog sporta koji toliko volim je čast i privilegija. To je ogromna motivacija.“

Podeli post