ATP World Tour finale: Novak 3 od 3, u nedelju u polufinalu protiv Vavrinke!

ATP World Tour finale: Novak 3 od 3, u nedelju u polufinalu protiv Vavrinke!

Sa maksimalne tri pobede Novak je završio takmičenje kao prvoplasirani u grupi B na ATP World Tour finalu.

U okviru poslednjeg meča u uvodnoj fazi takmičenja na završnom turniru Nole je sa 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 4:6, 6:3 savladao Francuza Rišara Gaskea (ATP #9) i došao do 70. pobede u 2013. godini.

Susret u O2 areni je trajao dva časa i 9 minuta.

Odmah na startu meča Novak je oduzeo servis Gaskeu. U trenutku kada je srpski teniser poveo sa 5:4 i servirao za set, počele su da se nižu netipične greške. Francuz dolazi do ribrejka i izjednačenja – 5:5. Set je doveden do taj-brejka koji je pripao Novaku zahvaljujući mini brejku u samoj završnici.

Drugi set obeležio je svega jedan brejk koji se dogodio u trećem gemu i koji je Gaskeu omogućio da dođe do rezultatskog izjednačenja posle 6:4.

I pored velikog broja grešaka, pravu igru Novak je sačuvao za odlučujući set. Nakon brejka u drugom gemu branilac titule je obezbedio prednost od tri gema razlike koju je sačuvao do samog kraja duela.

Statistika meča: as poeni (6-10), dvostruke servis greške (3-3), direktni poeni (30-27), neiznuđene greške (45-33).

U polufinalu ATP World Tour finala Nole će u nedelju od 21:00h (po našem vremenu) igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koji je takmičenje u grupi A završio na drugom mestu.

Novak i Stanislas su se sastajali 16 puta do sada uz prednost Novaka od 14-2. Ove sezone odigrali su tri međusobna duela i sva tri puta Srbin je trijumfovao (4. kolo Australijen Opena, polufinale US Opena i četvrtfinale Pariza prošle nedelje).

U prvom polufinalu u nedelju (15:00h) sastaće se prvi iz grupe A i drugi iz grupe B, Rafael Nadal (Španija) i Rodžer Federer (Švajcarska).

Fotografija: Getty Images

Podeli post