Četvrto mesto za Novaka na OI

Novak nije uspeo da ponovi uspeh iz Pekinga i osvoji bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Londonu.

Bolji od srpskog tenisera u borbi za treće mesto na 30. po redu Olimpijskim igrama bio je Argentinac Huan Martin del Potro – 5:7, 4:6.

S obzirom da su organizatori meč postavili na teren broj 1, kiša je pomerila početak istog na 13:40h. Pri rezultatu 3:2 Nole je propustio tri vezane brejk lopte da povede sa 4:2. Del Potro stiže do prednosti, a potom je jak pljusak prekinuo duel. Po povratku na teren igrao se gem za gemom. U jedanaestom Argentinac pravi brejk i dolazi do prilike da na svoj servis povede sa 1:0. To mu je pošlo za rukom nakon što je Srbin ispustio dve brejk lopte za izjednačenje i taj-brejk. Posle tačno 60 minuta igre 7:5 za Del Potra.

Sreća je bila uz raspoloženog Argentinca i u drugom setu. Nakon što je Novak u uvodnom gemu spasio dve brejk lopte, dva gema kasnije je omogućio Del Potru da ipak dođe do rezultatskog otcepljenja, koje ga je koštalo medalje na drugoj Olimpijadi u karijeri.

„Čestitam protivniku na sjajno odigranom meču. Imao sam svoje šanse da napravim preokret, ali ih nisam iskoristio. Razočaran sam“, rekao je Novak  posle susreta.

Statistika jedan čas i 48 minuta dugog meča: as poeni (10-5), dvostruke servis greške (0-0), direktni poeni (28-21), neiznuđene greške (15-13).

Zlatna medalja pripala je Britancu Endiju Mareju koji je neočekivano lako izašao na kraj sa Švajcarcem Rodžerom Federerom – 6:2, 6:1, 6:4.

Nema predaha za drugog tenisera sveta. Već sledeće nedelje Nole će učestvovati na Masters turniru u Torontu, gde brani titulu osvojenu prošle godine.

Photo: AP

Podeli post