Dejvis kup: Fantastični Nole i Tipsa doveli Srbiju u FINALE Dejvis kupa!


SRBIJA – čEŠKA 3:2

Teniska reprezentacija Srbije po prvi put u istoriji plasirala se u finale Dejvis kupa!

Najbolji teniseri Srbije ostvarili su konačnu pobedu nad češkom od 3:2 u Beogradu pred punom Beogradskom arenom.

Iako je nakon jučerašnjeg dubla češka bila nadomak pobede nad našim teniserima, Novak Đoković i Janko Tipsarević ostvarili su dve fenomenalne pobede za ogroman uspeh svoje zemlje!

Najpre je Novak doneo Srbiji preko potreban trijumf u prvom današnjem meču u konkurenciji singlova i tako izjednačio rezultat na 2:2.

Drugi teniser sveta bio je bolji od sedmog na svetskoj rang listi, Tomaša Berdiha nakon tri časa i 14 minuta igre rezultatom 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Peti meč odlučio je pobednika trodnevnog nadigravanja u Beogradskoj areni. Janko Tipsarević je u okršaju za najveći uspeh reprezentacije Srbije savladao Radeka Štepaneka rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 7:6 (8:6), 6:4.

Novak nije dobro započeo svoj meč. Suviše ofanzivna igra i odlični servisi i forhendi Berdiha doneli su čehu brejk u sedmom gemu, koji je nakon naredna tri pretvorio u 1:0 u setovima.

U drugom setu igrao se gem za gemom. Pri vođstvu od 3:2 Novak je na servis protivnika pri pokušaju da stigne lopticu nezgodno stao, čime je došlo do opterećenja kolena. Nakon ukazane medicinske pomoći Novak je propustio jednu brejk loptu, a potom je sjajnom igrom u osmom gemu došao do brejka, koji mu je omogućio da nakon svog servis gema izjednači na 1:1 posle 6:3.

Fantastičan nalet Noleta nastavio se u trećem setu. Probudila se i domaća publika. Najpre srpski teniser oduzima Berdihu servis bez izgubljenog poena, a potom slično čini u petom gemu za vođstvo od 4:1. U narednom gemu, Berdih je uspeo da vrati jedan brejk, da bi u nastavku nastavio da pravi neuobičajene greške, što je izuzetno motivisanom Novaku donelo novi brejk za 5:2, kasnije i 6:2.

Novak je dovršio započeto u četvrtom setu. U prvih osam gemova jedinu brejk šansu imao je naš teniser. Nije je iskoristio, ali je zato u devetom gemu potpuno slomio Berdiha, poveo sa 5:4 i majstorski priveo kraju meč.



Srbija će se u borbi za salataru sastati sa reprezentacijom Francuske, koja je Lionu sa 5:0 deklasirala Argentinu.

Finale Dejvis kupa između Srbije i Francuske odigraće se od 3. do 5. decembra 2010. godine u prestonici Srbije, Beogradu!

BRAVO MOMCI!

Podeli post