Dejvis kup: Srbija je šampion sveta!


Photo: Darko Vojinović

SRBIJA JE PO PRVI PUT U ISTORIJI ŠAMPION DEJVIS KUPA!

Najpre je ogroman, drugi poen za Srbiju doneo Nole fantastičnom pobedom nad 12. teniserom sveta Gaelom Monfisom, rezultatom 6:2, 6:2, 6:4, čime je izjednačio na 2:2.

„Ovo mi je jedan od najboljih mečeva ove godine. Od prvog trenutka sam kontrolisao meč i crpeo energiju od publike. Od takve energije nije moglo više da se dobije od ovoga. Trudio sam se da ostanem miran iako sam znao da moj meč može da odluči krajnji ishod”, rekao je Novak posle susreta.

“Novak je bio odličan. Dao sam sve od sebe, ali nisam imao nikakve šanse. Mnogo sam se istrošio u prvom setu, a dok sam ja postajao sve umorniji, Đoković je bio sve agresivniji. On mi definitivno ne leži kao protivnik što se danas itekako videlo. Danas su me srpski navijači po buci dosta podsetili na naše fanove koji nas bodre u Parizu. Meni je posebno žao naših navijača zbog ovog poraza, ali se u ovakvoj atmosferi i protiv ovako raspoloženog rivala nije moglo bolje“, izjavio je Gael Monfis.

Šampion Dejvis kupa 2010. odlučen je posle petog meča u kojem je Viktor Troicki „razbio“ Mikaela Lodru maksimalnim rezultatom od 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 6:3 i tako doneo Srbiji neverovatan uspeh.

„Ne znam šta da kažem. Ovo je neopisivo, ovo je najlepši trenutak u mom životu. Zahvalio bih se svima, publici, timu, svi su bili sjajni. Odoh na šišanje“, rekao je u jednom dahu Troicki! „Mislim da još nisam svestan uspeha, verovatno ću tek sutra shvatiti. Sanjao sam o ovome kao dete, ali nisam heroj, svi smo podjednako zaslužni. Snaga našeg tima je što smo svi bliski, ja bliže nemam, kao da smo rođena braća“, završio je.

Kada se bar malo primirila ludnica u Areni, Dejvis kup tim Srbije, na čelu sa predsednikom Teniskog saveza Srbije Slobodanom Živojinovićem uradio je ono što je obećao – šišanje!

Redom su bez kose ostajali srpski teniseri, selektor Bogdan Obradović, a potom i Nikola Pilić.

Kada je video svoj izgled nakon šišanja, Nole je kratko prokomentarisao: „Bože, što sam ružan!“

Nakon istorijskog uspeha tenisera Srbije na ulicama Beograda počelo je slavlje. Najpre je ispred Arene upriličen veličanstveni vatromet uz trubače. Potom su čitave kolone automobila okićenih zastavama krenule ka centru grada.


Photo: TSS

Slavlje će trajati do duboko u noć, teniseri će posle svečane večere u Domu vojske nastaviti u svom stilu, a kulminacija bi trebalo da bude u ponedeljak u 19 časova ispred legendarnog balkona Skupštine grada!

BRAVO MOMCI, VI STE NAŠ PONOS!



Svi rezultati:

Janko Tipsarević (SRB) vs. Gael Monfis (FRA) 1:6 6:7 0:6
Novak Đoković (SRB) vs. Žil Simon (FRA) 6:3 6:1 7:5

Nenad Zimonjić / Viktor Troicki (SRB) vs. Mikael Lodra / Arno Klemon (FRA) 6:3 7:6 4:6 5:7 4:6

Novak Đoković (SRB) vs. Gael Monfis (FRA) 6:2 6:2 6:4
Viktor Troicki (SRB) vs. Mikael Lodra (FRA) 6:2 6:2 6:3











Podeli post