Deset godina od Novakove prve ATP titule, poznat žreb za Toronto

Auto Draft

U ponedeljak zvanično počinje letnja američka turneja za najboljeg tenisera sveta.

Nole će u periodu od 25. do 31. jula učestvovati na Rodžers kupu u Torontu, turniru iz Masters serije koji je osvajao tri puta: 2007, 2011. i 2012. godine.

Organizatori šestog po redu Mastersa u sezoni objavili su u petak uveče po našem vremenu parove glavnog žreba.

Nole je postavljen za prvog nosioca u Torontu, tako da će biti slobodan u prvom kolu.

Rival srpskog igrača u drugom kolu turnira biće Luksemburžanin Žil Miler (ATP #37), protiv kojeg ima vođstvo od 2-0 u međusobnim duelima.

Projektovani rivali srpskog tenisera u daljem toku takmičenja su:

Treće kolo: Benoa Per (Francuska, 14)
Četvrtfinale: Tomaš Berdih (Češka, 5), Džon Izner (SAD, 9)
Polufinale: Miloš Raonić (Kanada, 4), David Gofan (Belgija, 7), Gael Monfis (Francuska, 10)…

U donjoj polovini žreba nalaze se Sten Vavrinka (Švajcarska, 2), Kei Nišikori (Japan, 3), Dominik Tim (Austrija, 6), Marin Čilić (Hrvatska, 8), Nik Kirios (Australija, 11)…, tako da je Noletov susret sa nekim od njih nemoguć pre finala.

Učešće na ovogodišnjem turniru otkazali su Endi Marej, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Novak je prošle godine stigao do finala Rodžers kupa gde ga je porazio Endi Marej (4:6, 6:4, 3:6). Prema tome, predstoji mu odbrana 600 ATP poena.

Auto Draft

Najbolji teniser sveta danas obeležava jedan značajan jubilej. 23. jula pre tačno deset godina Novak je osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri. Bilo je to u holandskom gradu Amersfortu, gde je u finalu 2006. godine savladao Čileanca Nikolasa Masua rezultatom 7:6 (7:5), 6:4.

„Suprotstavio mi se kao da smo potpuno ravnopravni rivali. Na meču je bio vidljiv njegov spektakularni potencijal. Pomislio sam tada da će sigurno biti među pet najboljih tenisera na ATP listi. Imao je sve – igru i pobednički mentalitet. On je veoma dobra osoba, vrlo je pristojan. Tokom finala mi je aplaudirao posle nekih osvojenih poena, a tokom ceremonije dodele pehara čestitao mi je na urađenom u dotadašnjem delu karijere. On zaslužuje sve što je postigao jer živi za tenis i veoma je organizovan i disciplinovan, ali je pre svega dobra osoba. To što sam igrao protiv njega u meču koji mu je doneo prvi trofej je veoma lepo sećanje“, izjavio je aktuelni selektor Dejvis kup reprezentacije Čilea.

Deset godina kasnije Novak u svojoj kolekciji ima čak 65 trofeja u singl konkurenciji od čega 12 sa gren slem turnira, a pored toga je i rekorder sa 29 Masters pehara.

Fotografije: Getty Images

Podeli post