Deveta pobeda Novaka nad Čilićem za plasman u osminu finala Rolan Garosa!

Deveta pobeda Novaka nad Čilićem za plasman u osminu finala Rolan Garosa!

Osmi put u karijeri Novak će igrati u osmini finala drugog Gren Slema sezone.

U trećem kolu Rolan Garosa Novak je savladao 25. nosioca, Marina Čilića rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 6:7 (2:7), 6:4 i tako zabeležio i devetu pobedu nad hrvatskim teniserom u isto toliko duela.

Čilić je znatno agresivnije ušao u meč i već u trećem gemu došao do brejka nad Novakom, potom i do prednosti od 3:1. U šestom gemu Novak se bolje snašao u dužim razmenama udaraca, uzvratio brejk i uspostavio rezultatsku ravnotežu, 3:3. Ovo je ujedno bio i trenutak kada je kontrola ne terenu prešla u ruke drugog nosioca, dok su se sa druge strane greške Čilića nizale su jedna za drugom. Novak je i u osmom gemu profitirao na servis Čilića i ubrzo stigao do 6:3.

U drugom setu Novak nije dozvolio nijednu brejk priliku svom rivalu, dok je iskoristio obe koje su mu se ukazale, u trećem i sedmom gemu, za još ubedljiviji odlazak na pauzu, 6:2.

Pojačao je Čilić u trećem setu i to mu se isplatilo u šestom gemu kada je oduzeo servis Novaku i poveo sa 4:2. Srećom, naš teniser je odmah u narednom uspeo da se vrati, a zatim i poravna na 4:4. U dvanaestom gemu Novak je spasio jednu set loptu, da bi u taj-brejku Čilić pokazao odličnu igru i posle dva mini-brejka došao do 7:2 i smanjio vođstvo Novaka na 2:1.

Novak je na pravi način ušao u četvrti set, napravio brejk u drugom gemu i na svoj servis došao do zalihe od tri gema, 3:0. U naredna dva gema na servis Čilića Novak je propustio nekoliko šansi da meč privede kraju bez drame, ali je hrvatski teniser svaki put našao rešenje i nakon 4:1 uspeo da se vrati, veže tri gema u nizu i izjednači na 4:4. U desetom gemu Marin je duplom servis greškom prilikom poslednjeg poena okončao tri časa i 11 minuta dug okršaj na terenu Suzan Lenglen.

„Čestitke Čiliću na svemu što je uradio, znamo se dugo, dobar je teniser i osoba. Meč je bio težak za obojicu, nadam se i da je publika mogla da uživa. Dobro je servirao, precizno, proveli smo na terenu nešto više od tri sata. Malo sam umoran, ali i zadovoljan, slede pripreme za meč osmine finala“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (5-5), dvostruke servis greške (3-5), direktni poeni (33-42), neiznuđene greške (37-64), broj osvojenih poena (147-128).

Nole će četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Francuske u nedelju igrati protiv 13. nosioca Žoa-Vilfreda Conge koji je danas bio bolji od Poljaka Jeržija Janoviča (22).

Srpski teniser protiv Francuza ima odnos pobeda i poraza 11-5.

Fotografija: Getty Images

Podeli post