Dubl: Nole i Vavrinka uspešni na startu Rodžers kupa

Auto Draft

Nastup na ovogodišnjem izdanju Masters turnira u Torontu Novak je startovao pobedom u konkurenciji parova.

U tandemu sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom srpski teniser je u prvom kolu savladao Huana Sebastijana Kabala (Kolumbija) i Davida Marera (Španija) bez izgubljenog seta – 6:3, 7:5.

Meč je trajao 70 minuta.

Oba seta su otvorena sa po brejkom na obe strane, posle čega je usledio stabilniji period. Prelomni brejk za par Đoković-Vavrinka dogodio se u poslednjem servis gemu rivala.

Ključna razlika viđena je u srednjem delu drugog seta, kada su Novak i Sten odbranili 6 brejk lopti protivnika. Kako se bližio kraj meča špansko-kolumbijska kombinacija sve se više mučila na servisu, a u poslednja tri gema najpre su odbranili jednu, pa dve brejk-lopte, da bi konačno u 11. gemu uspeli da se vrate posle 0-30. Ipak, prvu meč loptu Novak i Vavrinka su iskoristili bez većih problema.

Rivali Novaka i Vavrinke u drugom kolu Rodžers kupa biće treći nosioci, Nenad Zimonjić i Daniel Nestor, koji su bili slobodni na startu.

Meč drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji Novak će odigrati najverovatnije u sredu, a čeka pobednika susreta Gael Monfis (Francuska) – Radek Štepanek (Češka).

Fotografija: Getty Images

Podeli post