Novak srušio Ferera za polufinale Majamija

Drugu godinu zaredom Nole će igrati u polufinalu Masters turnira u Majamiju.

Prethodna tri meča u Ki Biskejnu najbolji teniser sveta tempirao je formu, da bi najbolje pokazao u četvrtfinalnom okršaju u okviru kojeg je rezultatom 6:2, 7:6 (7:1) savladao petog tenisera sveta, Davida Ferera iz Španije.

Ovo je Novakova osma pobeda u trinaest susreta protiv Ferera, a ukupno 19. u 2012. godini.

Već na osnovu uvodnog gema moglo se primetiti u kom pravcu će se odvijati situacija na terenu. Novak je propustio tri prilike za brejk, nakon čega je vezao sjajnih 12 poena, koji su mu doneli sledeća tri gema i vođstvo od 3:1. Dominaciju je potvrdio u sedmom gemu kada ponovo oduzima servis protivniku da bi posle svog servis gema osvajio prvi set rezultatom 6:2.

U istom ritmu Novak je ušao u drugi set. Odmah na startu načinio je brejk i poveo sa 1:0. U sledećem gemu Ferer koristi drugu brejk loptu, poravnava rezultat na 1:1 i vraća se u duel. Do devetog gema teniseri su sigurno čuvali svoje servise. Prvi je popustio Španac, Nole stiže do četvrtog brejka u meču i servisa za meč. Ferer nije dozvolio da predstojeći gem bude poslednji u meču, oduzima Novaku servis i ponovo izjednačava, 5:5.

U taj-brejku Novak je bio na visini zadatka, osvojio dva mini-brejka u prvih pet poena, da bi u nastavku posao rutinski priveo kraju.

„Kada sam stigao u Majami, samopouzdanje mi je bilo na zavidnom nivou. A sada osećam da igram sve bolje i bolje kako turnir odmiče. On je zaista kao zid na terenu. Mnogo loptica uspe da vrati i uvek vas natera na dodatni udarac. Ali, to sam i očekivao. Naročito jer je bio više nego impresivan u poslednje vreme, posebno u prethodnom nastupu, kada je pobedio Del Potra. Znao sam da moram da budem agresivan i da “zagrizem” od prvog poena. To sam i uradio“, rekao je Novak posle susreta.

Podeli post