Fantastični Novak srušio i Vavrinku – 6:3, 6:0!

Fantastični Novak srušio i Vavrinku - 6:3, 6:0!

Najbolji teniser sveta je na pravom putu da takmičenje u okviru grupe A završnog turnira u Londonu završi na liderskoj poziciji.

U meču drugog kola ATP World Tour Finala Nole je bez izgubljenog seta savladao četvrtog tenisera ATP liste, Stanislasa Vavrinku rezultatom 6:3, 6:0.

Susret u O2 areni trajao je jedan čas i 5 minuta nakon kojih je Novak vođstvo u međusobnim duelima protiv Vavrinke povećao na 16-3.

Vavrinka je silovito ušao u meč, iskoristio treću brejk loptu, oduzeo Novaku servis i poveo sa 2:0. Tog trenutka nade Švajcarca su pale u vodu jer je Novak zaigrao na izuzetno visokom nivou i posle dva brejka bez izgubljenog poena i serije od pet gemova u nizu, stigao do 6:3. Tokom ovog perioda igre Vavrinka je načinio pet neiznuđenih grešaka više od našeg igrača.

U drugom setu Novak je bukvalno „uništio“ Vavrinku ne dozvolivši mu da dođe do gema, 6:0.

„Nema sumnje, ovo je bio odličan meč. Prva tri gema bili su prilično dugi, ali uspeo sam da se vratim. Lepo sam udarao, prolazio kroz lopticu, a on je s druge strane pravio mnogo grešaka. On nije bio ni blizu svog najboljeg izdanja, a ja sam uspeo da učinim ono što sam planirao. Odigrao sam prilično stabilno – dobro sam pokrivao teren, vratio sam mnogo loptica, kombinovao sam brzinu udaraca i uspeo da učinim da se on oseća nelagodno na terenu. To je ono što sam želeo – ostao sam smiren posle izgubljena prva dva gema i posle toga je sve bilo neverovatno“, rekao je Novak posle trijumfa nad Vavrinkom.

Statistika susreta: as poeni (3-2), dvostruke servis greške (0-3), direktni poeni (13-8), neiznuđene greške (17-29).

Pred Novakom je još jedan meč u okviru grupe A (petak). Poslednji rival prvog nosioca biće šesti nosilac, Tomaš Berdih.

Posle 18. međusobnih duela protiv Čeha, Srbin vodi sa 16-2.

Ukoliko i iz ovog meča izađe kao pobednik Nole će obezbediti poziciju broj 1 na svetskoj rang listi na kraju sezone.

Fotografija: Getty Images

Podeli post