Fantastični Novak srušio Mareja i plasirao se u polufinale Majamija

Fantastični Novak srušio Mareja i plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju

Novak se plasirao među četiri najbolja tenisera na Masters turniru „Sony Open Tennis“!

U četvrtfinalu Majamija Nole je bez izgubljenog seta savladao šestog nosioca, Britanca Endija Mareja – 7:5, 6:3 posle tačno 90 minuta igre.

U četvrtom gemu prvog seta Novak je ispustio dve prilike da već na startu obezbedi rezultatsko otcepljenje i načini prvi brejk. Sa dve vezane dvostruke servis greške u jedanaestom gemu Novak je poklonio Mareju brejk loptu, koju Britanac nije uspeo da iskoristi. U samoj završnici seta Novak bez izgubljenog poena oduzima servis braniocu titule i posle 53 minuta stiže do 7:5.

U drugom setu Marej je prvi došao do brejka i poveo sa 3:2. Tu prednost nije uspeo da sačuva pošto mu je Novak već u narednom gemu uzvratio na isti način i izjednačio na 3:3. Još jednim brejkom, u osmom gemu, srpski teniser se približio novoj pobedi u Ki Biskejnu, koja je usledila samo jedan gem kasnije.

„Kada mi je Endi oduzeo servis u drugom setu, osetio sam da i dalje imam šansu da se vratim i dobijem u dva seta. Mislim da sam bio smireniji od Endija u važnim trenucima, on je pravio neiznuđene greške i to je bilo presudno po krajnji ishod meča“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (7-1), dvostruke servis greške (3-5), direktni poeni (19-16), neiznuđene greške (21-29), ukupno poena (70-56).

Nakon 20. međusobnog susreta srpskog i britanskog tenisera Novak vodi sa 12-8.

Noletov protivnik u polufinalu u petak biće 20. nosilac Kei Nišikori koji je načinio ogromno iznenađenje izbacivši iz daljeg toka takmičenja Rodžera Federera (5) pobedom u tri seta, rezultatom 3:6, 7:5, 6:4.

Trostruki šampion protiv japanskog tenisera ima nerešen odnos pobeda i poraza, 1-1.

Fotografija: AP

Podeli post