Federer savladao Novaka u drugom meču u Londonu

Federer savladao Novaka u drugom meču u Londonu

Branilac titule na završnom turniru u Londonu nije uspeo da dođe do druge pobede u O2 areni.

Novak je u utorak uveče poražen od Švajcarca Rodžera Federera (3) rezultatom 0:2, po setovima 5:7, 2:6 u okviru drugog meča uvodne faze.

Posle današnjeg susreta najbolji teniser sveta zauzima drugo mesto u grupi Sten Smit (u nedelju je maksimalnim rezultatom nadigrao Keija Nišikorija).

Sam kraj prvog seta umnogome je uticao na krajnji ishod duela, s obzirom da je Federer u poslednjem, dvanaestom gemu, oduzeo servis našem teniseru i posle 44 minuta igre došao do prednosti.

Prvi nosilac je znatno povećao broj grešaka u drugom setu, tako da je Švajcarac prvi stigao do brejka i vođstva od 0:2. Odmah u sledećem Novak se vratio, a zatim i izjednačio, 2:2. Federer je do kraja duela osvojio sve gemove i stigao do 22. pobede nad srpskim teniserom u karijeri.

„Ima dana kada vam ne ide, kada ne pružite najbolju igru, ni približno svojoj najboljoj,“ rekao je Novak. „Svaka čast Rodžeru, mnogo je kombinovao udarce, mudro je koristio slajs i spin, efektno servirao, a ja sam napravio mnogo, mnogo grešaka – dao sam mu pobedu, pogotovo u drugom setu. Ipak, to je sport. Dobro je što se igra raund-robin sistem tako da i dalje imam priliku da dođem do polufinala.”

Statistika: as poeni (2-6), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (12-19), neiznuđene greške (22-19).

Poslednji meč u okviru Round Robin faze na Masters kupu Novak će odigrati u četvrtak, kada će mu rival biti 6. nosilac, Tomaš Berdih. Čeh je izgubio oba dosadašnja susreta u Londonu (najpre od Federera, a zatim i danas od Nišikorija).

Ukoliko Federer dobije Nišikorija, Novaku je dovoljan set protiv Berdiha za plasman u polufinale.

Fotografija: Getty Images

Podeli post