Fenomenalni Novak pokorio i Majami, u finalu pao Nadal!

Fenomenalni Novak pokorio i Majami, u finalu pao Nadal!

Četvrti put u karijeri Nole je šampion Masters turnira u Majamiju!

U finalu „Sony Open Tennis“-a najbolji srpski teniser pokazao je neverovatan tenis i savladao prvog nosioca Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:3 i došao do 43. trofeja u karijeri, drugog u sezoni i 18. u kategoriji Masters turnira.

Od trenutka kada je izašao na centralni teren Krendon Parka Novakov govor tela jasno je pokazivao da je pun samopouzdanja, odlučan da odnese još jednu veliku pobedu.

Nakon što je u prvom gemu spasio brejk loptu, Novak je u šestom oduzeo servis Rafi i poveo sa 4:2. Srpski teniser je u nastavku materijalizovao stečenu prednost i nakon 39 minuta poveo sa 1:0 nakon 6:3.

Dominaciju je nastavio u drugom setu, a rezultat u vidu novog brejka stigao je već u uvodnom gemu. Završni udarac „pao“ je u devetom gemu kada Novak ponovo oduzima servis Nadalu i okončava meč u svoj korist.

„Bio je ovo fantastičan turnir za mene. Hvala svima što ste došli i uživali u finalnon meču. Uvek je lepo doći ovde i igrati pred fenomenalnom publikom. Odigrao sam sjajan duel od početka do kraja, osećao sam loptu odlično. Rafa je uvek veliki izazov. Čestitam mu na odličnoj nedelji“, rekao je Novak na ceremoniji.

Finalni okršaj trajao je jedan čas i 24 minuta.

Statistika: as poeni (4-2), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (22-15), neiznuđene greške (14-20).

Nakon 40. međusobnih duela, Novak je smanjio prednost Španca na 18-22.

Na novoj ATP listi Novak će biti u plusu za 910 poena, jer je branio svega 90 iz 2013. god.

Fenomenalni Novak pokorio i Majami, u finalu pao Nadal!

Posle fantastične američke turneje i osvajanja oba Mastersa, Novak će se uputiti ka evropskom kontinentu, gde će 13. aprila u Monte Karlu otvoriti sezonu turnira na šljaci.

Novak će na „Monte-Carlo Rolex Masters“-u braniti titulu i 1000 ATP poena s obzirom da je u prošlogodišnjem finalu nadigrao upravo Nadala (6:2, 7:6).

Ovo je ujedno bila i prva Novakova titula u prestonici Monaka.

Fotografije: Getty Images

Podeli post