Fenomenalni Novak preko Iznera do polufinala Pekinga

Fenomenalni Novak preko Iznera do polufinala Pekinga

Osmom pobedom u karijeri nad američkim teniserom Džonom Iznerom Novak se plasirao u polufinale „China Open“-a i dalje ostao neporažen u glavnom gradu Kine.

Srpski teniser je pružio spektakularnu partiju i savladao šestog nosioca turnira rezultatom 6:2, 6:2, ostvarivši 66. pobedu u 2015. godini.

Nole je napravio po dva brejka u oba seta uz 80% osvojenih poena na prvi servis, dok Izner nije imao nijednu priliku za brejk u duelu koji je trajao samo 52 minuta.

„Bio je ovo sjajan meč. Činjenica da je on imao sjajan prvi servis i da sam ja uspeo da uzmem dva brejka u prvom setu govori dovoljno o kvalitetu riterna koji me je služio danas. To je bio ključ trijumfa,” rekao je Novak. „Uspeo sam da stignem svaku lopticu na riternu. Osećao sam da mogu da mu vratim svaku loptu i napadnem ga, a to sam taktički i nameravao pre meča, jer sam znao da tako mogu do pobede.”

Statistika: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (11-9), neiznuđene greške (9-15).

Rival prvoplasiranog tenisera ATP liste u borbi za finale Pekinga biće 4. nosilac, David Ferer iz Španije, koji je savladao Jen-Sun Lua iz Kineskog Tajpeha rezultatom 6:3, 6:1.

Španski teniser je prošle nedelje osvojio turnir iz serije 250 u Kuala Lumpuru pobedom u finalu nad Felisijanom Lopezom.

Đoković i Ferer imaju 20 susreta iza sebe, od kojih je Novaku pripalo 15. Najbolji teniser sveta dobio je sve mečeve protiv Španca u poslednje četiri godine.

Mečevi polufinala na programu su u subotu, a Novak u Pekingu brani titulu i maksimalnih 500 ATP poena.

Fotografija: Getty Images

Podeli post