Fenomenalni Novak zaustavio Rafu! Protiv Raonića za 5. titulu u Indijen Velsu!

Fenomenalni Novak zaustavio Rafu! Protiv Raonića za 5. titulu u Indijen Velsu!

Novak će se u nedelju boriti za svoj 27. trofej na turnirima iz Masters serije i petu titulu u Indijen Velsu.

U fantastičnom polufinalnom blokbasteru „BNP Paribas Open“-a prvi teniser sveta je savladao Španca Rafaela Nadala (4) rezultatom 7:6 (7:5), 6:2 u okršaju koji je trajao jedan čas i 58 minuta.

Nakon 48 duela protiv najvećeg rivala Novak je povećao prednost na 25-23.

Tokom prvog seta Novak i Rafa su demonstrirali sve čari tenisa. Rafi je pripao bolji start meča i prvi brejk (drugi gem). Prvi nosilac je u sledećem uzvratio, a potom i izjednačio na 2:2. Pri vođstvu Nadala od 5:4 Novak je spasio jednu brejk/set loptu a nešto kasnije set uveo u taj-brejk. Nakon izuzetno uzbudljivih dvanaest poena Novak je zahvaljujući jednom mini-brejku više posle 68 minuta igre došao do 1:0.

U prvoj polovini drugog seta nije bilo naznaka ko će se prvi rezultatski otcepiti. Novak je u šestom gemu oduzeo servis protivniku, poveo sa 4:2, a zatim još jednom u poslednjem gemu došao do brejka i potvrdio veliku pobedu.

„Uvek je izazov i zadovoljstvo igrati protiv Rafe. On je jedan od najboljih tenisera u istoriji igre, sigurno jedan od mojih najvećih rivala. Prvi set je bio veoma tesan, odlučili su ga poen-dva u taj-brejku. Gledao sam kako da prođem kroz to. U drugom je bilo isto, napred-nazad, mislim da sam sredinom seta napravio ključni brejk. To mi je omogućilo da zaigram agresivnije. Sve u svemu, težak meč, ali šta drugo očekivati kada igraš protiv Rafe“, rekao je Novak.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (3-0), direktni poeni (23-12), neiznuđene greške (29-26).

Poslednja Noletova prepreka na putu ka odbrani titule u Indijen Velsu biće 12. nosilac turnira, Miloš Raonić, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Belgijanca Davida Gofana rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.

„Miloš trenutno igra najbolji tenis koji je uvek igrao. On je prilično impresivan. Moraću da neutrališem njegov servis“, završio je Novak.

Srpskom teniseru je pripalo svih pet dosadašnjih međusobnih susreta protiv Kanađanina. Poslednji put sastali su se u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Australijen Opena (3:0 za Novaka).

Finale je na programu u nedelju od oko 21:00h (po srednjeevropskom vremenu).

Fotografija: Getty Images

Podeli post