Impresivni Nole u finalu Otvorenog prvenstva Majamija!

Auto Draft

Još jedna prepreka deli najboljeg tenisera sveta od odbrane titule na „Miami Open“-u.

Novak je u polufinalu Mastersa u Majamiju pokazao najbolju igru do sada na turniru i „srušio“ domaćeg tenisera Džona Iznera (22) rezultatom 7:6 (7:3), 6:2.

Meč je trajao jedan čas i 30 minuta a protekao je u znaku Novakovih fantastičnih servisa i riterna, uz svega osam grešaka.

Novak je do svojih servis gemova dolazio poprilično lagano, dok se na servis Iznera uglavnom igralo na razliku. Nakon što je u dvanaestom gemu propustio jedinu brejk šansu u setu bilo je izvesno da će taj-brejk odlučiti kome će pripasti prvi set. Čudesnom igrom Novak je posle 62 minuta poveo u setovima – 7:6 (7:3). Tokom ovog perioda igre naš teniser je načinio svega šest neiznuđenih grešaka.

Prvi nosilac je potpuno opustio ruku u drugom setu i sa dva brejka nad 208cm visokim rivalom stigao do sedme pobede protiv Iznera, koji je u polufinalu odservirao jedan as poen manje od Novaka.

„Drago mi je što sam uspeo da sprovedem u delo sve što sam taktički planirao pre meča. Uvek je teško igrati sa nekim ko tako dobro servira. Važno je da sam bio strpljiv i mentalno jak. Zadovoljan sam igrom“, rekao je Đoković.

Statistika meča: as poeni (10-9), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (25-29), neiznuđene greške (8-38).

Za 51. titulu u karijeri i treću u 2015. godini Novak će u nedelju od 19:00h (po našem vremenu) igrati protiv Britanca Endija Mareja, trećeg nosioca turnira.

Marej je u prvom polufinalu lako izašao na kraj sa Čehom Tomašom Berdihom – 6:4, 6:4.

Srpski i britanski teniser odigrali su 25 međusobnih duela do sada, od kojih je Novaku pripalo 17.

Poslednji put su ukrstili rekete u polufinalu nedavno završenog Mastersa u Indijen Velsu, kada je Novak zabeležio ubedljiv trijumf (6:2, 6:3).

„Naš međusobni skor daje mi samopouzdanje i možda malu mentalnu prednost, ali odlučiće nijanse, tako je uvek kada nas dvojica igramo“.

Ako savlada Mareja u svom šestom finalu Majamija u nedelju, Nole će postati prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji i Indijen Vels i Majami.

Fotografija: Getty Images

Podeli post