Impresivni Nole vladar Dohe!

Impresivni Nole vladar Dohe!

Novu sezonu Novak je započeo na isti način na koji je završio prethodnu – titulom!

U finalu „Qatar ExxonMobil Open“-a najbolji teniser sveta je briljantnom igrom srušio večitog rivala Rafaela Nadala (Španija, 2) rezultatom 6:1, 6:2 i došao do svoje prve titule u Dohi, a 60. u profesionalnoj karijeri.

Najubedljivijom pobedom nad Nadalom ikada, Novak je po prvi put poveo u međusobnim duelima protiv najvećeg rivala, 24-23.

Svoje 16. finale u nizu srpski teniser je započeo na fantastičan način. Najpre je spasio jednu brejk loptu, da bi potom oduzeo servis Nadalu i došao do 2:0, potom i 3:0. Neverovatno fokusiran Novak je nastavio duel. U šestom gemu je još jednom načinio brejk, a gem kasnije poveo u setovima nakon velikih 6:1.

Novak je nastavio da igra bez milosti u drugom setu ne dozvolivši vrlo dobrom Nadalu da nametne svoju igru. To je rezultiralo brejkovima prvog nosioca u uvodnom i šetom gemu.

„Danas sam odigrao jedan perfektan meč. Sve što sam zamislio, ostvario sam na terenu. Svaki meč koji Rafa i ja odigramo je poseban, pun emocija. Način na koji sam igrao danas doneo mi je ogromno samopouzdanje. Osećaj je fantastičan“, rekao je Novak pred spektakularnu ceremoniju posle finala.

Nadal je odao priznanje Novaku na pokazanoj igri.

„Niko nikada nije ovako igrao. Ovo još nisam video. Nisam izgubio zato što sam bio toliko loš, već zato što je on bio savršen. Mogao sam samo da aplaudiram. Nije to samo jedan ili dva segmenta igre, već kompletna slika. Nisam frustriran, jer ako je neko bolji od mene, mogu samo da skinem kapu i nastavim još jače da treniram“, izjavio je Španac.

Meč je trajao jedan sat i 13 minuta.

Statistika: as poeni (4-3), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (30-9), neiznuđene greške (13-13).

S obzirom da je na debitanskom nastupu prošle godine takmičenje završio u četvrtfinalu, Novak će na novoj rang listi imati 205 ATP poena više.

Otvoreno prvenstvo Dohe bila je Novakova jedina priprema za prvi gren slem sezone, Australijen Open (18. – 31. januar), na kojem brani titulu iz 2015. godine.

Pre dvanaest meseci, srpski teniser je u finalu Otvorenog prvenstva Australije srušio Britanca Endija Mareja (7:6, 6:7, 6:3, 6:0).

Fotografija: AFP/GettyImages

Podeli post