Indian Wells: Nole i Federer se bore za finale i poziciju broj 2!


Photo: Reuters

Treći put u karijeri Nole će igrati u polufinalu Masters turnira „BNP Paribas Open“ u Indijen Velsu.

Trijumfom nad 18. nosiocem Rišarom Gaskeom rezultatom 6:2, 6:4 u četvrtfinalu, Nole je došao do 16. pobede u 2011. godini, u kojoj ne zna za poraz.

U dosadašnjem toku turnira, ovaj meč bio je svakako najveći izazov za srpskog tenisera. Tokom jednog časa i 35 minuta igre videli smo mnoštvo izuzetno atraktivnih poena sa obe strane. Kvalitet je prevagnuo kada je to bilo najpotrebnije…

Bolji start meča imao je francuski teniser, koji u drugom gemu pravi brejk za vođstvo od 2:0. Treći gem bio je maratonski. Novak koristi četvrtu brejk loptu kao uvod u fantastičnu seriju od šest gemova koje je Srbin osvojio u nastavku i koji su mu doneli prednost u setovima.

Na sličan način odvijao se drugi set samo što je Gaske sada imao 3:0 na početku. Krivac za ovakav rasplet je prvi gem, u kojem je Novak imao dve vezane brejk prilike, nakon kojih je usledila kratkotrajna kriza u igri. Kada je bilo najvažnije, Novak se vratio u meč, vezao dva brejka i poveo sa 5:3. Gaske je potom osvojio svoj servis gem, a nakon njega isto je učinio i treći nosilac za plasman među 4 najbolja igrača na turniru.

Statistika: as poeni (2-2), dvostruke servis greške (1-2), direktni poeni (28-16), neiznuđene greške (26-22).

„Poslednja tri meseca predstavljaju najbolji period u mojoj karijeri. Osvojio sam Dejvis kup, zatim i gren slem u Melburnu i turnir u Dubaiju… A sada ovde u Indijan Velsu takođe igram odlično“, izjavio je Novak.



U polufinalu Indijen Velsa Novak će igrati protiv drugog nosioca Rodžera Federera, koji se sa 2:0 savladao sunarodnika Stanislasa Vavrinku.

Biće ovo čak 22. međusobni duel srpskog i švajcarskog tenisera. Vodi Federer sa 13-8, ali su poslednja dva susreta (polufinale Australijen Opena i finale Dubaija) pripala Noletu.

S obzirom da je prošle sezone ispao u 4. kolu, Novak će na novoj rang listi biti u suficitu od 270 poena. Poziciju broj dva na novoj rang listi zauzeće samo ukoliko u subotu savlada Federera.

Podeli post