Kraj za Novaka u Madridu

Novak nije uspeo da plasira u polufinale Masters turnira u Madridu pošto je u petak uveče poražen od sedmog nosioca, sunarodnika Janka Tipsarevića rezultatom 0:2, po setovima 6:7 (2:7), 3:6.

Ovim porazom najbolji teniser sveta propustio je priliku da se približi na dva koraka od odbrane titule, koju je ostvojio pre dvanaest meseci u glavnom gradu Španije. To će ga koštati 820 ATP poena.

Tokom prvih dvanaest gemova prvog seta viđene su svega četiri brejk lopte i sve su bile Novakove. Prvi nosilac nijednu nije uspeo da iskoristi tako da je Janko posle 61 minuta dominantnijom igrom u taj-brejku stigao do vođstva u setovima – 7:6 (7:5).

U prvih pet gemova drugog seta rivali su bili ravnopravni. Prvi brejk u setu pripao je raspoloženom Tipsareviću koji je tako došao do prednosti od 4:2, potom i 5:2.  Pri ovom rezultatu Novak se suočio sa tri vezane meč lopte Janka na svoj servis, koje spasava sa pet izuzetnih poena. U predstojećem gemu Novak je imao dve brejk lopte da se potpuno vrati u set, međutim, nije uspeo da realizuje nijednu i poraz je bio neizbežan.

Susret je trajao jedan čas i 43 minuta.

Ovim je madridska plava šljaka, koja je naišla na velike osude učesnika, ostala bez prva dva tenisera sveta pre polufinala.

„Želim što pre da zaboravim ovu nedelju i pređem na terene sa pravom šljakom. Bilo mi je potrebno sedam dana da se naviknem na novu podlogu, koliko je moguće prikažem pristojan nivo tenisa i pobedim nekoliko mečeva. Vrlo je jednostavno, plava šljaka nije za mene. „Ovde ne možete da predvidite kako će se lopta odbiti ili kuda će otići. Mogu da rade šta god hoće, ali mene ovde neće biti sledeće godine ako ostane ova podloga“, rekao je Novak nakon meča.

Već sledeće nedelje Novaka čeka novi veliki izazov u vidu odbrane titule na petom Mastersu u sezoni, koji će se odigrati u Rimu na crvenoj šljaci.

Prošle godine Nole je u finalu Rima savladao Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 6:4.

Photo: AP

Podeli post