Magični Nole i šesti put vladar Pekinga!

Magični Nole i šesti put vladar Pekinga!

Najbolji teniser sveta šampion je ATP turnira u Pekingu po šesti put u karijeri!

Nole je u finalu „China Opena“-a fantastičnom igrom savladao večitog rivala Rafaela Nadala ubedljivim rezultatom 6:2, 6:2 i tako smanjio vođstvo španskog tenisera u međusobnim okršajima na 22-23.

Novom titulom u Pekingu Novak je došao i do 29. pobede u isto toliko odigranih mečeva u glavnom gradu Kine i približio se rekordu Džimija Konorsa, koji “drži” 31-0 (Rolan Garos 2005-2009).

Blokbaster finale servisom je otvorio Nadal. Sjajnom igrom Novak u uvodnom gemu pravi brejk, a potom stiže do 2:0. Novim brejkom u sedmom gemu srpski teniser je ponovo oduzeo servis Špancu i otišao na pauzu sa prednošću od 6:2.

Dominaciju iz prvog seta Novak je nastavio u drugom. Brejkovima u trećem i petom gemu prvi nosilac se približio odbrani titule, koja je usledila posle osam odigranih gemova, 6:2.

Teniseri su na terenu proveli ukupno jedan čas i 30 minuta.

„Ovo je definitivno jedan do najuspešnijih turnira u mojoj karijeri. Osvojio sam Australijen Open pet puta, a Peking šest puta. Tradicija je počela na Olimpijskim igrama 2008. na ovom terenu, kada je Rafa osvojio zlatnu, a ja bronzanu medalju. Odigrao sam odličan meč i odličan turnir. Uvek se radujem mečevima protiv Rafe, ovo je bio naš 45. duel i nadam se da ćemo nastaviti to rivalstvo u budućnosti“, rekao je Novak na ceremoniji.

Statistika: as poeni (7-0), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (23-7), neiznuđene greške (20-15).

Ovo je Novakova 56. titula u karijeri, a osma u tekućoj sezoni.

Nole će iz Pekinga otputovati u još jedan kineski grad, Šangaj, gde ga sledeće nedelje čeka nastup na pretposlednjem Masters turniru sezone.

Srpski teniser na „Shanghai Rolex Masters“-u brani 360 od mogućih 1000 poena, jer je takmičenje prošle godine završio u polufinalu porazom od Rodžera Federera (4:6, 4:6).

Fotografija: Getty Images

Podeli post