Neuništivi Novak srušio Rafu i osvojio četvrtu titulu u Pekingu!

Neuništivi Novak srušio Rafu i osvojio četvrtu titulu u Pekingu!

Novak je vladar Pekinga po četvrti put u karijeri!

U finalu „China Open“-a Nole je na impresivan način stigao do pobede nad Špancem Rafaelom Nadalom rezultatom 6:3, 6:4 i tako došao do neverovatnih 19/19 u prestonici Kine, gde je bio šampion 2009. 2010. i 2012. godine.

Ovim trijumfom najbolji srpski teniser je odbranio titulu i 500 ATP poena iz prošle godine, a Rafina prednost u međusobnim duelima smanjena je na 16-22.

Titula u Pekingu Novakova je četvrta u 2013. godini (posle Australijen Opena, Dubaija i Monte Karla), a 38. u karijeri.

Prvi nosilac je perfektno ušao u meč igrajući agresivno od prvog poena. Jedini brejk dogodio se u drugom gemu, nakon čega Novak nije dozvolio dramu zahvaljujući fantastičnoj igri na svoj početni udarac, dozvolivši Rafi svega dva poena. Posle 35 minuta semafor je pokazivao 6:3 u Novakovu korist.

Izuzetno fokusiran srpski teniser bio je i u nastavku. Već u uvodnom gemu Novak je oduzeo servis novom svetskom broju 1, a zatim došao do 2:0. Fantastičan tenis gledali smo i u nastavku, a ispostavilo se da je početni gem Novaku bio sasvim dovoljan da dovrši ono što je započeo u prvom setu.

„Čestitam Rafi, zaslužio je da ponovo postane broj 1. Definitivno je bio najbolji igrač u 2013. godini. Srećan sam što nastavljam da igram dobro, nadam se da ću uspeti da zadržim ovaj ritam. Peking je jedno od najposebnijih mesta u mom životu i karijeri. Izvanredno je igrati ovde, publika je sjajna, a organizacija fantastična. Svi se brinu da se osećamo kao kod kuće“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika ispraćen snažnim ovacijama iz publike.

Finalni okršaj večitih rivala trajao je jedan čas i 27 minuta.

Nema pauze za Novaka. Već sledeće nedelje naš teniser učestvovaće na Masters turniru u Šangaju.

Kao branilac titule Novak će pohod na 15. Masters titulu početi susretom drugog kola protiv Marsela Granoljersa (Španija).

Fotografija: Getty Images

Podeli post