Nole bolji od raspoloženog Kukuškina, u četvrtfinalu protiv Ferera

Auto Draft

Još tri koraka dele Novaka od odbrane titule u najvećem gradu Kine.

U okviru osmine finala Masters turnira u Šangaju prvi teniser sveta je savladao 85. igrača ATP liste, Mikaila Kukuškina iz Kazahstana rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4.

Susret je trajao dva časa i 6 minuta, a Novak je naišao na izuzetno motivisanog rivala koji je tokom većeg dela meča održavao neočekivano visok nivo igre.

Prvi set trajao je tačno 30 minuta, a rešen je u osmom gemu kada je Novak oduzeo servis rivalu i poveo sa 5:3.

Kukuškin je bio sigurniji tokom drugog seta, dok je Novak sa druge strane povećao broj neiznuđenih grešaka. Teniser iz Kazahstana je prvi došao do brejka i stekao prednost od tri gema (0:3). Uspeo je Novak u devetom gemu da se vrati u set, smanji na 4:5, ali je novim brejkom Kukuškin obezbedio igranje trećeg seta.

Tokom odlučujućeg seta Novak je bio koncentrisaniji, prvi preuzeo inicijativu i napravio brejk u petom gemu. Isti je čuvao do kraja duela koji mu je pripao posle uzbudljive borbe.

„Gurao me je do poslednjeg poena. Zaslužuje priznanje zbog toga kako je igrao. Neki udarci su bili neverovatni. Nikad nisam igrao protiv njega tako da mi je bilo teško da uđem u meč. Pravio je vinere sa svih delova terena. Ovaj meč je bio najteži koji sam do sada odigrao u Kini. Stvarno mi je drago što sam uspeo da ostanem mentalno jak, ovo je definitivno nešto što mi daje više samopouzdanja“, rekao je Novak posle meča.

Statistika susreta: as poeni (13-9), dvostruke servis greške (2-0), direktni poeni (27-35), neiznuđene greške (34-37).

Za plasman u polufinale „Shanghai Rolex Masters“-a Novak će u petak od 12:30h (po našem) igrati protiv 5. igrača ATP liste, Španca Davida Ferera, koji je eliminisao jedanaestog favorita turnira Endija Mareja – 2:6, 6:1, 6:2.

Biće to njihov 18. međusobni okršaj, prednost od 12-5 je na strani Novaka.

Fotografija: Getty Images

Podeli post