Nole bolji od Vavrinke, protiv Rafe za titulu na završnom turniru u Londonu!

Nole bolji od Vavrinke, protiv Rafe za titulu na završnom turniru u Londonu!

Samo jedna pobeda deli Novaka od odbrane titule na Barclays ATP World Tour finalu u Londonu.

U drugom polufinalu u nedelju uveče Nole je bez većih problema zabeležio trijumf protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke (8) bez izgubljenog seta – 6:3, 6:3.

Duel je trajao jedan čas i 24 minuta.

Prvi je do brejka stigao Vavrinka i poveo sa 2:1. U sledećem gemu Novak je odmah došao do ribrejka i izjednačenja, 2:2. Od ovog trenutka pa do samog kraja susreta kontrola nad situacijom na terenu bila je u rukama Srbina. U osmom gemu Novak ponovo oduzima servis Švajcarcu, da bi u sledećem pri svom početnom udarcu obezbedio 6:3 i vođstvo od 1:0.

Pun samopouzdanja Novak je ušao u drugi set. Rezultat je stigao već u uvodnom gemu kada je napravio treći brejk i poveo sa 1:0, potom i 2:0. Ova razlika bila je sasvim dovoljna da bez drame sa još jednim brejkom (u devetom gemu) meč privede kraju i dođe do novog velikog uspeha na Masters kupu, koji je do sada osvajao dva puta.

„Uživao sam na terenu. Ovo je bila moja daleko najbolja partija do sada na turniru. Želim da čestitam i Stenu na odličnoj sezoni“, rekao je Đoković.

Statistika meča: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (0-0), direktni poeni (11-14), neiznuđene greške (14-34).

U finalu zavšrnog turnira očekuje nas 39. po redu okršaj između dva najbolja tenisera sezone, Noleta i Rafaela Nadala.

Nadal je kao i Novak do finala stigao bez ijednog poraza, a danas je u okviru polufinala savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 7:5, 6:3.

U 2013. godini Đoković i Nadal sastajali su se pet puta. Novak je trijumfovao u Monte Karlu i Pekingu, dok je Rafa bio bolji na Rolan Garosu, u Montrealu i na US Openu.

„Očekujem sjajno finale. Nadam se da će navijači uživati. Naši dueli su uvek napeti i uzbudljivi. Poznajemo se veoma dobro. Na terenu neće biti tajni, a pobediće bolji“, rekao je Novak pred susret koji je na programu u ponedeljak od 21:00h (po našem vremenu).

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post