Nole deklasirao Ljubu i plasirao se u 2. kolo US Opena!


Neverovatnom igrom na startu Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, Novak je savladao 51. igrača sveta i velikog prijatelja, Hrvata Ivana Ljubičića rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 6:3 i plasirao se u drugo kolo poslednjeg Grend Slem turnira sezone.

Tokom celog susreta srpski teniser načinio je SAMO sedam neiznuđenih grešaka (naspram protivnikovih 27) nedopustivši ni jednu brejk šansu Ljubičiću, što je dovoljan pokazatelj visokog nivoa, koji je Novak demonstrirao u svom uvodnom meču na Artur Eš stadionu.

Sam početak meča najavio je da ćemo gledati sjajno raspoloženog četvrtog nosioca. Novak je već u drugom gemu došao do brejka, potom i poveo sa 3:0 za ekspresnih 7 minuta. Po tri gema pripala su obojici u nastavku za vođstvo Srbina od 1:0.

U drugom setu Novak je bio mnogo ubedljiviji. U roku od samo 26 minuta, načinio je tri brejka i posle 6:1 poveo sa velikih 2:0 u setovima.

Ljubičić nije uspeo da nađe rešenje za Novakovu igru ni u poslednjem, trećem setu, koji pripada srpskom igraču rutinski, rezultatom 6:3.

Meč je trajao samo 97 minuta.

“Ljubičić ima dobre udarce i sjajan je server. Znao sam njegove kvalitete, samo je trebalo da budem strpljiv i čekam svoje šanse, što sam i uradio. Naterao sam ga da se kreće po terenu. Uz to, servirao sam izuzetno dobro, što mi je mnogo pomoglo“, rekao je Novak.

“Zasad se fizički osećam stvarno spremno. Što se igre tiče videlo se na terenu da sam u dobroj formi. Zadovoljan sam igrom na početku turnira i nadajmo se da ću nastaviti ovako“, dodao je najbolji teniser Srbije.

U drugom kolu US Open-a, Novak će u četvrtak igrati protiv tenisera iz kvalifikacija. Biće to Karsten Bol (Australija), koji je sa 3:0 savladao Huana Pabla Brzezickog (Argentina). Biće to njihov prvi međusobni duel.

Turnir na terenima Flešing Medouza igra se za ukupan nagradni fond od 21,6 miliona dolara.

Podeli post