Nole dobio maraton protiv Čilića i plasirao se u polufinale Vimbldona!

Sjajni Novak dobio maraton protiv Čilića i plasirao se u polufinale Vimbldona!

Novak je na samo korak od odbrane prošlogodišnjeg finala na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.

U četvrtfinalu Vimbldona najbolji srpski teniser je nakon tri časa i 18 minuta igre uspeo da preokrene rezultat u meču protiv 26. nosioca, Marina Čilića i trijumfuje rezultatom 6:1, 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:2.

Nakon desetog duela protiv Čilića, Novak je i dalje bez poraza, 10-0.

Tokom prvog seta Novak je bio znatno bolji od svog rivala, pokazavši potpunu nadmoć na terenu. Čilić je igrao stegnuto, servis ga nije služio, tako da je Novak nakon dva brejka, u drugom i šestom gemu, lagano došao do uvodnog seta. 6:1 za samo 27 minuta.

Na početku drugog seta Novak nije iskoristio dve brejk prilike. Marin je u četvrtom gemu dočekao svojih „5 minuta“, iskoristio prvu brejk šansu i poveo sa 3:1, potom i 4:1.Ovu prednost uspešno je sačuvao do kraja seta za izjednačenje, 1:1.

Naš teniser je neuobičajeno povećao broj grešaka u trećem setu i ispustio nekoliko odličnih prilika da oduzme servis protivniku. Jedan mini brejk više za Čilića u taj-brejku doneo je hrvatskom teniseru vođstvo u setovima od 2:1 posle 67 minuta.

Potpuno druga slika Novaka u četvrtom setu. Svi problemi iz prethodna dva perioda igre gotovo da su nestali, a Novak je ponovo bio onaj igrač kakvog smo gledali u prvom setu. Dva brejka, u prvom i trećem gemu, za 6:2 posle 33 minuta.

Nastavio je Novak u sjajnom ritmu i u setu odluke. Prvi gem i odmah brejk za prvog nosioca. Rano stečena prednost bila je presudna po kraji ishod meča s obzirom da do kraja seta Čilić nije uspeo da odgovori Novakovom naletu.

„Težak duel u pet setova je iza mene. Ušao sam u ovaj meč znajući da će Marin igrati agresivno. Imao sam nekoliko brejk šansi u drugom setu, ali ih nisam iskoristio. On je podigao nivo igre, vratio se u meč i preuzeo mentalnu kontrolu nad istim. U poslednja dva seta sam ponovo osetio da je situacija u mojim rukama, imao sam stabilnost sa osnovne linije, dobro sam riternirao“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (10-10), dvostruke servis greške (3-6), direktni poeni (32-42), neiznuđene greške (32-48), broj osvojenih poena (161-131).

Za plasman u finale Vimbldona Nole će u petak igrati protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova (11. nosilac), koji je maksimalnim rezultatom eliminisao miljenika domaće publike i branioca titule, Endija Mareja (6:1, 7:6, 6:2).

Đoković i Dimitrov sastajali su se četiri puta do sada, a prednost od 3-1 je na strani srpskog tenisera.

Treće kolo Rolan Garosa 2013. godine poslednji je njihov međusobni duel, koji je pripao Novaku rezultatom 3:0.

„Velika pobeda za Dimitrova protiv Mareja. On igra odličan tenis u poslednjih nekoliko meseci, osvojio je nekoliko turnira na različitim podlogama. Nije izgubio nijedan meč na travi ove godine“, rekao je Novak o svom sledećem protivniku.

Fotografija: Getty Images

Podeli post