Dejvis kup: Maksimalnih 2:0 za Srbiju posle prvog dana

Auto Draft

Teniska reprezentacija Srbije vodi sa 2:0 protiv selekcije Hrvatske nakon prvog dana u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Inicijalno vođstvo našoj reprezentaciji u Kraljevu doneo je Novak rutinskom pobedom nad Mate Delićem rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Tokom jednog časa i 29 minuta koliko je trajao duel Novak je iskoristio četiri brejk šanse, ne dozvolivši svom rivalu nijednu.

„Mate je izuzetno nezgodan igrač. Vrlo je talentovan i ima potencijal da bude u svetskom teniskom vrhu. Ja sam odigrao najbolje kada je bilo najbitnije. Nijednom se nisam suočio sa brejk loptom, servis mi je mnogo pomogao u tome. Ovo je poseban dan za tenis u Srbiji i Kraljevo kao sportski grad. Atmosfera je bila fantastična tokom meča, zahvaljujem se svima na tome“, rekao je Novak posle susreta.

Statistika: as poeni (6-5), dvostruke servis greške (2-0), direktni poeni (34-19), neiznuđene greške (19-15).

U nastavku prvog takmičarskog dana Viktor Troicki (41) je doneo našoj zemlji drugi poen preokretom protiv Borne Ćorića (61) – 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

U subotu od 14 časova na programu je meč u konkurenciji parova, a protivnici srpske kombinacije Novak Đoković/Nenad Zimonjić biće Franko Škugor/Marin Draganja. Ukoliko naš dubl trijumfuje u ovom susretu, Srbija će se plasirati u četvrtfinale Dejvis kupa.

Fotografija: Srđan Stevanović

Podeli post