Nole ekspresno do trećeg kola Vimbldona

Ubedljivim rezultatom 6:2, 6:2, 6:1 Novak je savladao 136. tenisera sveta Adama Pavlaseka i plasirao se u treće kolu najprestižnijeg teniskog turnira.

Srpski teniser koji je postavljan za drugog nosioca 131. izdanja Vimbldona tokom sva tri seta bio je nadmoćan na terenu, toliko da je Čehu dozvolio da dođe do samo jedne brejk lopte koju ovaj nije iskoristio.

Novak je u svakom setu po dva puta oduzeo servis 22-godišnjem rivalu (sem u trećem kada je to učinio tri puta), kome je ovo prvo učešće u glavnom žrebu Vimbldona.

„Danas je bilo izuzetno toplo i nije bilo lako da se igra, naročito dugi gemovi. Od samog početka sam uspeo da uspostavim svoj ritam i igram igru kakvu sam želeo. Nisam znao mnogo o svom današnjem rivalu pa sam pokušao da dobijem što više informacija u poslednjih 48 sati. Sa moje strane sve je funkcionisalo kako treba. Svakim danom se osećam sve bolje i bolje“, rekao je Novak posle meča.

Meč je trajao jedan čas i 33 minuta.

Statistika: as poeni (4-5), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (26-16), neiznuđene greške (18-22), broj osvojenih poena (90-54).

Trijumfom u drugom kolu Novak je odbranio svih 90 ATP poena osvojenih pre dvanaest meseci na terenima „All England Lawn Tennis Club“-a.

U trećem kolu Vimbldona u subotu Noleta očekuje najozbiljniji zadatak na turniru do sada – Ernests Gulbis. Letonac, nekada 10. igrač na ATP listi,  trenutno na poziciji #589, bio je bolji od 29. nosioca Huana Martina del Potra (6:4, 6:4, 7:6).

Fotografija: Getty Images

Podeli post