Fantastičnu nedelju u Šangaju Novak je krunisao četvrtom titulom na “Rolex Shanghai Masters”-u.

Od ponedeljka drugi teniser sveta je u finalu savladao 13. nosioca turnira, Bornu Ćorića, rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Ovo je Novakova treća pobeda nad hrvatskim teniserom zahvaljujući kojoj je došao do 72. titule u karijeri, 32. Masters.

Trijumfom u finalu Novak je osvojio maksimalnih 1000 ATP poena, tako da će na novoj ATP listi raspolagati sa ukupno 7445, svega 215 manje od Nadala koji je na čelu.

Novak je turnir osvojio bez izgubljenog seta i bez ijednog pretrpljenog brejka.

U finalu se igralo u visokom ritmu. Mladi hrvatski teniser nije popuštao, sve do šestog gema prvog seta kada je propustio gem loptu i zatim pretrpeo brejk. Novak je bez izgubljenog poena odservirao za 1-0 u setovima.

Srpski teniser je poveo brejkom na početku drugog seta, a zatim je dobrim servisima čuvao prednost. Na servis protivnika pri vođstvu od 5:3 došao je do tri vezane meč lopte. Borna se izvukao, ali neiskorišćene šanse nisu poljuljale Đokovića, koji je ‘zaradio’ nove tri vezane meč lopte u narednom gemu. Iskoristio je prvu, ukupno četvrtu, za 18. pobedu u nizu posle jednog časa i 36 minuta igre.

„Želim da se zahvalim svima koji su učinili ovaj turnir posebnim. Ovo je jedan od mojih najuspešnijih turnira i ovde uvek igram dobro. Ovde sam 2008. godine osvojio prvi Masters kup i to mi je otvorilo mnoga vrata i učinilo me igračem kakav sam danas“, rekao je Novak posle trijumfa.

„Čestitam Borni na odličnoj nedelji i veoma dobrom meču danas. Pokazao si svetu da u budućnosti od tebe možemo da očekujemo još mnogo tenisa na ovom nivou. Zahvaljujem se svom timu, porodici i svima koji me podržavaju. Poslednja četiri meseca bila su fantastična, ostvario sam odlične rezultate. Negujem svaki trenutak. Takođe se zahvaljujem svima u organizaciji turnira i volonterima. Ovde se osećam kao kod kuće“, dodao je Đoković.

Statistika: as poeni (7-3), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (18-20), neiznuđene greške (17-38), broj osvojenih poena (72-52).

Novak će nakon dve nedelje pauze nastupiti na poslednjem Masters turniru u 2018. godini, koji će se od 29. oktobra do 4. novembra odigrati u Parizu.

S obzirom da prošle godine nije učestvovao ni u prestonici Francuske zbog povrede lekta, Novak će imati priliku da se domogne svih 1000 ATP poena.

Do sada je na „Rolex Paris Masters„-u učestvovao dvanaest puta i osvojio četiri titule (2009, 2013-2015).

Podeli post