Nole je šampion ATP turnira u Istbornu!

Na najbolji mogući način Novak je završio pripreme za Vimbldon.

Četvrti teniser sveta osvojio je prvi put u karijeri turnir u Istbornu pobedom u finalu nad Gaelom Monfisom (Francuska, 2) rezultatom 6:3, 6:4 posle jednog časa i 16 minuta.

Francuski teniser tako ni posle četrnaest mečeva protiv Novaka nije uspeo da dođe do pobede.

Trofej na „Aegon International“-u Novakov je drugi u 2017. godini, 68. u karijeri.

Novak je bio bolji na terenu u uvodnom setu. Brejkovima u prvom i poslednjem gemu lagano je stigao do prednosti nakon 35 minuta.

Prvi i drugi nosilac bili su ravnopravni tokom drugog seta. Ključni gem bio je deseti u kojem je Novak došao do trećeg brejka u susretu i trijumfa na debiju u Istbornu.

„Bila je ovo sjajna nedelja za mene. Iz Istborna ću poneti samo pozitivne utiske. Hvala publici, nadam se da ćemo se družiti i narednih godina. Uvek je posebno kada se osvoji turnir na travi. Bila je ovo odlična priprema pred Vimbldon“, rekao je Novak.

S obzirom da pripada kategoriji ATP 250, Novak će na novoj ATP listi biti u plusu za 250 poena.

Sledeći turnir Novaka očekuje već naredne nedelje. U pitanju je treći gren slem sezone, Vimbldon, koji će se odigrati od 3. do 16. jula.

Svoje 13. učešće na Vimbldonu Novak će kao drugi nosilac startovati u utorak protiv svetskog broja 44, Martina Kližana.

Srpski teniser je pre dvanaest meseci takmičenje na Vimbldonu završio u trećem kolu porazom od Amerikanca Sema Kverija, zbog čega će braniti samo 90 poena.

Fotografije: AFP/Getty Images

Podeli post