Nole je šampion Pekinga po treći put!

Bio je i ostao neprikosnoven u Pekingu!

Pobedom u finalu „China Open“-a nad trećim nosiocem Francuzom Žoom-Vilfridom Congom rezultatom 7:6 (7:4), 6:2, Nole je došao do svog trećeg trofeja u glavnom gradu Kine, četvrtog u 2012. godini, 32. u karijeri.

Najbolji srpski teniser do sada je u karijeri odigrao 14 mečeva u Pekingu i sve ih dobio. Pre današnje titule, Novak je bio na šampionskom postolju 2009. i 2010. godine.

Sa novih 500 poena, Novak će na sutrašnoj ATP listi smanjiti prednost proplasiranog Federera na -925 poena.

Prvi set trajao je 64 minuta. Počeo je tako što je Novak spasio dve brejk lopte i poveo sa 1:0. Nakon što je u trećem gemu anulirao još jednu brejk šansu rivala, srpski teniser je u petom gemu pretrpeo gubitak servisa bez izgubljenog poena. Odmah u sledećem Novak koristi treću brejk priliku i poravnava rezultat na 3:3. U predstojećih šest gemova nije bilo drame s obzirom da su teniseri prilično lako osvajali gemove pri svom servisu.

Na startu taj-brejka Novak je došao do dva mini brejka, koje je Conga uspeo da vrati u nastavku. Pri vođstvu našeg tenisera od 5:4, Conga pravi dve katastrofalne greške na svoj servis i set je Novakov – 7:4.

Mnogo manje uzbuđenja videli smo u drugom setu. U trećem gemu Novak je oduzeo servis rivalu, a isto ponovio u petom. Gotovo bez borbe, francuski teniser je završio duel.

Finalni okršaj trajao je jedan čas i 41 minuta.

„Prošle sezone nisam igrao zbog povrede, ali vratio sam se i pobedio. Osećaj je neverovatan. Svaki put kada dođem da igram u Aziji imam priliku da vidim koliko napreduje tenis i u Pekingu i u Šangaju i veoma mi je drago zbog toga. Hvala svima što ste me sjajno bodrili i ove godine“, rekao je Novak koji je potom još jednom priredio vrhunsku zabavu odigravši na centralnom terenu koreografiju za planetarni hit „Gangnam Style“.

Foto galeriju sa turnira u Pekingu možete pogledati ovde.

Nema pauze za Novaka. Već od sutra drugog tenisera sveta očekuje nastup na pretposlednjem Masters turniru u sezoni, koji se igra u Šangaju.

Srpski teniser je dobio ulogu drugog nosioca na „Shanghai Rolex Masters“-u i svoje takmičenje započeće u drugom kolu protiv pobednika duela između Pabla Anduhara (Španija) i Grigora Dimitrova (Bugarska).

Novak prošle godine nije učestvovao u Šangaju, tako da ne brani poene.

Photos: Getty Images

Podeli post