Nole je trostruki šampion Dubaija!


Fenomenalnom pobedom u finalu ATP turnira u Dubaiju nad prvim nosiocem, Rodžerom Federerom rezultatom 6:3, 6:3, Nole je treću godinu u nizu neprikosnoven u Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Ovo je Novakova 20. titula u karijeri, druga u 2011. godini. Pobedom u Dubaiju, Nole je zadržao stopostotan učinak u sezoni koja je tek počela, 12 mečeva – 12 pobeda.

Set iz snova za Novaka. Fantastičan servis, neverovatan ritern, odlično kretanje, atomska preciznost… odlike su uvodnog dela igre. Posle jučerašnjeg polufinalnog meča malo ko je očekivao da će Srbin ovako ubedljivo da nadigra Švajcarca. Tokom 34 minuta igre Nole je dva puta oduzeo servis Federeru, iako je propustio dve prilike da to učini još jednom. O superiornosti Novakove igre svedoči podatak da je drugi teniser sveta ostao bez prilike da oduzme servis srpskom teniseru. Od 85% ubačenih prvih servisa, Novak je u poene pretvorio čak 88%.

Novak se suočio sa padom u igri na početku drugog seta. Servis je zakazao, Federer je to iskusno iskoristio, brejknuo srpskog igrača i poveo sa 2:1, potom i 3:1. Ponovo je zasijao Novak iz prvog seta, vezao sjajnih pet gemova i posle samo 71 minuta fantastične igre po drugi put u mesec dana srušio Federera.

„Ovo je omiljeni turnir iz kategorije 500 među igračima iz godine u godinu. Osećam se zaista dobro ovde, igrač odličan tenis svake godine. Hvala mom timu, navijačima, publici koja pravi neverovatno atmosferu, organizatorima. Videćemo se sledeće godine“, rekao je Nole na ceremoniji proglašenja pobednika.

I pored osvajanja trofeja, Novak će ostati na trećoj poziciji ATP liste (sa istim brojem bodova), s obzirom da Federer nije učestvovao prošle godine.

čestitamo Nole!

Podeli post