Nole je vladar Madrida i novi Masters rekorder!

Nole je vladar Madrida i novi Masters rekorder!

Novak je ponovo rekorder po broju osvojenih Masters trofeja na ATP turu.

Pobedom u finalu Madrida nad Britancem Endijem Marejem rezultatom 6:2, 3:6, 6:3 najbolji teniser sveta je osvojio 64. titulu u karijeri, 29. iz Masters kategorije.

S obzirom da prošle godine nije učestvovao na „Mutua Madrid Open“-u Novak će na novoj ATP listi biti u plusu za 1000 poena (ukupno 16.550).

Potpuna kontrola Novaka u prvom setu. Brejkovima u uvodnom i petom gemu srpski teniser je stekao značajnu prednost koju je posle 31 minuta pretvorio u vođstvo u setovima (6:2). Novak je u prvom periodu igre realizovao čak 85% prvog i 83% drugog servisa, ne dozvolivši Mareju da dođe do brejk lopte.

Endi je popravio igru u drugom setu. Dvostruka servis greška Novaka u četvrtom gemu donela je Britancu prvi brejk u meču, a pet gemova kasnije i izjednačenje u setovima posle 6:3. Ovo je ujedno bio i prvi set koji je Novak izgubio u glavnom gradu Španije protekle nedelje.

Bolji start odlučujućeg seta pripao je Novaku. Brejk Srbina u drugom gemu za 2:0. Ponovo je dupla servis greška prvog nosioca donela Mareju brejk, a potom i 2:2. Novak je zablistao u šestom gemu, oduzeo servis Britancu i poveo sa 4:2. Poslednji gem susreta trajao je maratonskih 13 minuta tokom kojih je Novak spasio čak sedam brejk lopti i stigao do druge titule u Madridu, a pete u 2016. godini.

Sjajna borba dvojice najboljih tenisera ATP liste trajala je dva časa i 6 minuta.

„Nedostajalo mi je igranje u Madridu. Vratio sam se ovde posle tri godine i to na najlepši mogući način. Hvala organizatorima i svima ostalima koji ste doprineli da se osećamo kao kod kuće. Hvala mom timu i svima vama što ste nas strasno bodrili u proteklih sedam dana i što činite ovaj turnir posebnim“, izjavio je Novak nakon osvajanja titule.

Statistika: as poeni (1-10), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (25-22), neiznuđene greške (25-33).

Novak će iz Madrida otputovati u Rim gde će sledeće nedelje braniti titulu na još jednom turniru iz Masters serije.

Srpski teniser je postavljen za prvog nosioca u „večnom gradu“, a u drugom kolu čeka kvalifikanta.

„Internazionali BNL d’Italia“ je ujedno i poslednja Novakova priprema pred drugi gren slem sezone, Rolan Garos (22. maj – 5. jun).

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post