Nole nadigrao Nišikorija i plasirao se u polufinale Rima

Auto Draft

Najbolji teniser sveta plasirao se u svoje šesto polufinale na Masters turniru u „večnom gradu“.

Trostruki šampion Rima i prvi nosilac je u četvrtfinalu bio bolji od Japanca Keija Nišikorija (5) posle jednog časa i 48 minuta – 6:3, 3:6, 6:1.

Početak meča protekao je u znaku branioca titule koji je nakon brejka u drugom gemu isti potvrdio u narednom i poveo sa 3:0. Imao je Novak tri brejk lopte za vođstvo od 5:1, nije ih iskoristio, tako da je posao dovršio nešto kasnije kada je servirao pri rezultatu 5:3, ali tek nakon što se izborio sa dve uzastopne brejk lopte za šestog igrača sveta (15:40).

Jedan brejk odlučio je ishod i drugog seta. Nišikori je usled povećanog broja grešaka Novaka profitirao u šestom gemu i sa istom gem razlikom (6:3) iznednačio rezultat na 1:1.

Nakon što je Novak u četvrtom gemu odlučujućeg seta došao do drugog brejka u meču, Japanac je potpuno klonuo, naš teniser je to iskoristio i osvojio preostale gemove do kraja susreta.

„Moram da budem iskren, ne igram dobro kao što sam to činio u Monte Karlu i još uvek nisam na nivou na kojem želim da budem. Polako se sve sklapa, ponovo sam u polufinalu i pobede nad vrhunskim teniserima mogu samo da mi pomognu na planu samopouzdanja“, izjavio je Novak.

Statistika: as poeni (3-5), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (17-18), neiznuđene greške (18-29).

Novak će se u polufinalu Rima u subotu od 14 časova sastati sa Davidom Fererom (7) sa kojim ima skor 14-5 i od koga nije izgubio od 2011. godine (poslednjih osam duela).

„Nadam se da ću moći da igram bolje, konstantnije i sa manje uspona i padova u sutrašnjem meču. Protivnik mi je još jedan specijalista za šljaku, igrač koji je među najvećim borcima na Turu i koji mi neće dati pobedu u ruke. Nateraće me da radim“, dodao je Novak.

Španac je u četvrtfinalu teže nego što se očekivalo savladao Belgijanca Davida Gofana rezultatom 6:2, 4:6, 6:3.

Fotografija: Getty Images

Podeli post