Nole od ponedeljka brani trostruku krunu u Dubaiju!


Photo: AP

Šampion Australijen Opena vraća se na tenisku scenu!

Posle jednomesečne pauze koja je usledila nakon osvajanja pete Gren Slem titule u karijeri, najbolji teniser sveta braniće titulu u Dubaiju, gde je neprikosnoven od 2009. godine.

Odbranu trostruke titule i 500 ATP poena u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Nole, prvi nosilac, startovaće protiv Sedrika Marsela Stebea (Nemačka), 72. igrača ATP rang liste.

Biće to njihov prvi međusobni susret.

Meč je na programu u ponedeljak oko 16 časova po našem vremenu.

U drugom kolu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a na Noletovom putu je bolji iz susreta između Sergeja Stahovskog i Omara Avadija.

Potencijalni Novakovi rivali u nastavku takmičenja su:

četvrtfinale: Janko Tipsarević (Srbija, 7), Ivan Ljubičić (Hrvatska)
Polufinale: Endi Mari (Velika Britanija, 3), Tomas Berdih (češka, 5), Nikolaj Davidenko (Rusija)
Finale: Rodžer Federer (Švajcarska, 2), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 4), Mardi Fiš (SAD, 6), Huan Martin Del Potro (Argentina, 8).

Podsećanja radi, Novak je na putu do titule u 2011. godini savladao redom Mikaela Lodru, Felisijana Lopeza, Florijana Majera, Tomaša Berdiha i Rodžera Federera.

Sve mečeve iz Dubaija prenosiće televizija Sport Klub.

Dešavanja iz Emirata možete pratiti i preko Noletovog twitter naloga @djokernole, kao i putem oficijelnog twitter naloga turnira @DubaiTennisCham.

Noletov mlađi brat, Marko Đoković, dobio je pozivnicu organizatora za učešće u glavnom žrebu turnira i u prvom kolu će se sastati sa kvalifikantom iz Kazahstana, Andrejem Golubjevim. Njihov meč je prvi na centralnom terenu u ponedeljak u 11h po srednjeevropskom vremenu.

Podeli post