Nole odbranio titulu u Torontu!

Nole je šampion Masters turnira u Torontu!

Drugi teniser sveta je pobedom u finalu nad Rišarom Gaskeom (21) rezultatom 6:3, 6:2 odbranio titulu na Rodžers kupu osvojenu prošle godine u Montrealu.

Finalni okršaj je trajao samo jedan čas i jedan minut.

Ovo je Noletova 31. titula u karijeri, dvanaesta iz Masters serije, a treća u 2012. godini. Pre Toronta, srpski teniser je trijumfovao na Australijen Openu u januaru i u Majamiju pre nešto više od četiri meseca.

Na samom startu meča Novak se suočio sa tri brejk lopte. Nakon što ih je sa pet uzastopnih poena spasio, sve mu je krenulo onako kako je zamišljao. Do kraja seta svoje servis gemove je osvajao bez izgubljenog poena, a isto je učinio na servis Gaskea u osmom gemu, kada posle prvog brejka dolazi na samo jedan korak od osvajanja uvodnog seta.

Novakov nalet nastavio se u drugom periodu igre, pošto već u prvom gemu oduzima servis Gaskeu. Nakon što je u četvrtom gemu spasio jednu brejk loptu, a potom u sedmom došao do trećeg brejka u susretu, prvi nosilac je osigurao novo šampionsko postolje.

„Čestitam Rišaru na sjajnoj nedelji, zaslužio je da bude u finalu. Želim mu da sledeće godine osvoji titulu ovde. Hvala mom timu, publici, navijačima, direktoru turnira i svima ostalima koji su dali doprinos u organizaciji“, rekao je Novak na ceremoniji proglašenja pobednika nakon koje je usledio fantastičan vatromet nad centralnim terenom. Trostruki šampion Toronta ispraćen je sa terena pesmom „Simply The Best“ Tine Tarner.

„Nisam očekivao da ću osvojiti ovaj turnir. Želeo sam da dođem do ovog trofeja, jer sam želeo da obnovim samopouzdanje. Čim sam stigao u Kanadu, osetio sam se sjajno. Volim da igram na terenima sa tvrdom podlogom“, rekao je Novak nakon trijumfa.

Statistika meča: as poeni (5-3), dvostruke servis greške (0-1), direktni poeni (17-9), neiznuđene greške (12-18).

Nema pauze za Noleta. Nakon učešća u Torontu, drugog tenisera sveta očekuje novi turnir iz Masters serije, koji će se ove nedelje održati u Sinsinatiju (12. – 19. avgust).

Svoje osmo učešće u Sinsinatiju Nole će kao drugi nosilac početi mečom drugog kola u okviru kojeg će mu rival biti bolji iz susreta između Andreasa Sepija (Italija) i Robina Hasea (Holandija).

Photos: Reuters

Podeli post