Nole osvojio Dubai!


Prvi nosilac turnira Novak Đoković odneo je i petu pobedu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tako osvojio svoju prvu titulu u 2009.godini, dvanaestu u karijeri. Najbolji srpski teniser je nakon 1 sata i 37 minuta igre u finalu ’Barclays Dubai Tennis Championships’-a savladao četvrtog nosioca Španca Davida Ferera rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Karakteristika ovog meča je veliki broj oduzetih servisa na obe strane. Najpre je Novak oduzeo servis protivniku u 6.gemu. Usledila su još tri brejka za redom. Pri vođstvu od 6:5 Đoković pravi odlučujući brejk i dobija prvi set rezultatom 7:5.

Treći teniser sveta je u drugom setu veoma brzo stekao prednost od 3:0. U sedmom gemu Španac uspeva da vrati brejk i smanjuje na 4:3, ali Novak odmah uzvraća za vođstvo od 5:3. Ferer je zapretio još jednom u devetom gemu. Imao je jednu brejk loptu, ali se Đoković uspešno odbranio i trećim asom u meču zadao završni udarac za konačnih 6:3.

“Želim da se zahvalim svim srpskim navijačima, ali i svim ostalim ljubiteljima tenisa koji su došli u Dubai da prate sve tenisere. Takođe se zahvaljujem i sponzorima. Ovo je veoma važna titula. Nisam počeo ovu godinu na način kakav sam želeo i na način na koji su ljudi očekivali od mene. Promenio sam reket, što je bilo rizično“ – rekao je Đoković posle pobede u finalu.

David Ferer je odao priznanje srpskom igraču.

“Igrao sam odlično, ali je Novak bio fenomenalan, tako da ništa nisam mogao“ – rekao je Španac po završetku meča.

Kao pobednik turnira Nole je osvojio 500 ATP poena i 383.000 dolara.

Đoković će narednog vikenda predvoditi Dejvis kup reprezentaciju Srbije u meču prvog kola Svetske grupe protiv Španije u Benidormu.

Podeli post