Nole poražen u finalu Monte Karla

Nole nije uspeo da se domogne svoje prve titule u Monte Karlu, treće u 2012. godini.

Najbolji teniser sveta u finalu „Monte-Carlo Rolex Masters“-a poražen je od drugog nosioca Rafaela Nadala rezultatom 0:2, po setovima 3:6, 1:6. Susret je trajao jedan čas i 18 minuta.

Španski teniser je tako uspeo da osvoji i osmu uzastopnu titulu u prestonici Monaka.

Odličan prvi gem za Novaka, koji bez izgubljenog poena stiže do vođstva od 1:0. U trećem gemu srpski teniser se loše kretao i načinio nekoliko grešaka koje su ga koštale servis gema. Dao je Novak sve od sebe da u nastavku pokuša da vrati brejk, ali je Rafa bio previše raspoložen danas da bi omogućio Novaku šansu za povratak u set. Još jednim brejkom u poslednjem gemu Nadal stiže do prednosti od 1:0 nakon 43 minuta.

I u drugom setu dominirao je Španac, koji je uspeo da oduzme servis Novaku u drugom i četvrtom gemu i povede sa 4:0. Vratio je Novak jedan brejk, ali su Nadalu pripala predstojeća dva gema koja su mu donela titulu.

„Ne želim da umanjim Rafinu pobedu, on je bio bolji igrač danas i igrao je onoliko koliko mu treba da slavi. Ali činjenica je da ja nisam imao mentalnu snagu, nisam igrao dobro i nisam bio u meču. Samo sam stajao na terenu i vraćao loptice. Nikada nisam bio u ovakvoj emotivnoj situaciji. Srećan samo što sam došao do finala u zaista teškim okolnostima. Bila je ovo veoma teška nedelja za mene“, rekao je Novak.

Nakon ovog susreta Rafa sada ima prednost nad Novakom od 17-14.

Plasmanom u finale Monte Karla, Nole će na novoj ATP listi imati 600 poena više, jer prošle godine nije nastupio na trećem Mastersu sezone. Tako će se razlika između Novaka i drugoplasiranog Nadala povećati na 3.555 u korist Srbina.

Pred Novakom je sedam dana pauze, nakon čega će nastupiti na beogradskom ATP turniru, Serbia Openu u ulozi branioca titule.

Otvoreno prvenstvo Srbije odigraće se od 30. aprila do 6. maja na terenima Teniskog Centra Novak na Dorćolu.

Photo: Getty Images

Podeli post