Nole posle trilera srušio Marija, u finalu protiv Rafe!


Photo: AP

Tri časa i jedan minut trajala je gladijatorska borba drugog polufinalnog duela Masters turnira u Rimu. Junaci su bili drugi i četvrti nosilac, Novak Đoković i Endi Mari. Mesto u finalu

Fantastični Nole je nakon velikog broja preokreta uspeo da nastavi nestvarnu seriju, dođe do 36. pobede i plasira se u svoje sedmo finale u 2011. godini. Rezultat u korist drugog tenisera sveta glasio je – 6:1, 3:6, 7:6 (7:2).

Plasmanom u finale Rima, Novak je postao prvi teniser koji je već obezbedio učešće na završnom turniru u Londonu, (20. – 27. novembar 2011.).

Novak je bolje ušao u meč od Marija, iskoristio treću brejk šansu u drugom gemu i poveo sa 2:0. Već u sledećem, naš teniser nije uspeo da spasi treću brejk loptu i Britanac je smanjio na 2:1 nakon 12 minuta, tokom kojih smo videli mnoštvo atraktivnih poteza. Od tog trenutka potpuno kontrolu nad setom preuzeo je Nole i bez gotovo ijedne greške osvojio predstojeća četiri gema.

Drugi set bio je krizni period susreta za našeg tenisera. Novak je počeo neuobičajeno mnogo da greši, da bi u šestom gemu Mari došao do brejka i poveo sa 4:2. Imao je naš igrač odmah priliku da vrati brejk, nije je iskoristio, tako da je Britanac sa tri gema razlike dobio drugi set i uneo dodatno uzbuđenje u duel.

Odlučujući set doneo je pravu dramu. Nole prvi pravi brejk za vođstvo od 3:1. Uspeo je Britanac u narednom gemu ponovo da se vrati, oduzme servis Novaku, a potom i izjednači na 3:3. U nastavku su se dogodila čak četiri brejka. Mari je pri vođstvu od 5:4 servirao za meč, ali je mentalno čelični Novak uspeo da ga spreči i izjednači na 5:5.

U taj-brejku potpuna nadmoć Novaka, nekoliko impresivnih poena, dva mini-brejka i 7:2.

„Endi je sjajan teniser, odlično je odigrao u ovom polufinalu ali nije imao snage da ga završi kako je želeo“, bila je prva Novakova reakcija posle sjajnog meča.

Statistika meča: as poeni (4-6), duple servis greške (2-4), direktni poeni (36-36), neiznuđene greške (33-37).

U finalu Masters turnira u Rimu u nedelju oko 19:00h (pomereno zbog kiše) sastaće se, kao što se i očekivalo, prva dva favorita, Nole i Rafael Nadal.

„Naravno da sam umoran, svi smo mi ipak samo ljudi. Pokušaću da se odmorim što više mogu, a onda da se pripremim i da pružim najbolju moguću partiju u finalu“, završio je Novak..

Biće to njihov 27. po redu međusobni okršaj. Trenutno je 16-10 za Nadala. Tri puta ove sezone sastali su se srpski i španski teniser. Sve pobede odneo je Novak (finale Indijan Velsa, Majamija i Madrida).

Prošle nedelje Novak je po prvi put u karijeri pobedio Rafu na šljaci i na spektakularan način osvojio Masters turniru u Madridu.

Srećno Nole!

Podeli post