Još jednim preokretom u Dohi Novak je obezbedio plasman među četiri najbolja tenisera na svom prvom zvaničnom turniru u 2019. godini.

U četvrtfinalu „Qatar ExxonMobil Open“-a prvi teniser sveta je uspeo da odoli naletima 21. igrača ATP liste, Nikoloza Bazilašvilija iz Gruzije i zabeleži pobedu rezltatom 4:6, 6:3, 6:4.

Novak nije dobro ušao u meč. Odmah u uvodnom gemu pretrpeo je brejk, a potom je u sledećem servis gemu izbegao isti scenario. Bazilašvili je dva gema kasnije zahvaljujući agresivnoj igri i snažnim udarcima ipak došao do prednosti od dva brejka. Do kraja seta Novak je uspeo da anulira jedan brejk, ne i da se potpuno vrati.

Drugi set počeo je mnogo bolje po našeg tenisera. Brejkom u drugom gemu stvorio je prednost koju je čuvao do kraja seta, iako je u poslednjem gemu morao da spašava brejk loptu rivala.

Tokom prva dva gema trećeg seta teniseri su razmenili po jedan brejk. U nastavku je psihološki stabilniji bio Novak, iskoristio je prvu brejk šansu u petom gemu i do kraja susreta zadržao nivo igre koji mu je omogućio treću ovosezonsku pobedu posle jednog časa i 56 minuta.

U polufinalu Dohe Novak će u petak igrati protiv Roberta Bautiste Aguta (7), koji je bez izgubljenog seta savladao Stena Vavrinku rezultatom 6:4, 6:4.

Srpski i španski teniser rekete su ukrstili osam puta u karijeri, a Novak je trijumfovao sedam puta.

Novak i Marko nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira u Dohi u konkurenciji parova iako su imali tri meč lopte. Oni su u dramatičnom polufinalu izgubili od Davida Gofana (Belgija) i Pjer Ugu Erbera (Francuska) rezultatom 1:6, 6:3, 13:15.

Fotografija: AFP

Podeli post